• Trenutno stanje u medijima najgore od 2001. godine

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Stanje u medijskom sektoru u Srbiji u prošloj godini najlošije je ocenjeno u odnosu na poslednjih 15 godina, prema Indeksu održivosti (MSI), medija u kome se ocenjuju sloboda govora, profesionalni standardi, transparentnost izvora, ekonomska samodovoljnost i rad medijskih institucija.

    – Što se tiče slobode govora, prošle godine novinari su bili izloženi pritiscima, pretnjama, fizičkim napadima, omalovažavanju, uz blage reakcije pravosudnog sistema… Uprkos zakonima, urednička nezavisnost i autonomija javnih servisa nije osigurana. Sloboda govora je ugrožena uprkos Ustavnoj i zakonskoj zaštiti, rekao je autor godišnjeg izveštaja MSI Goran Cetinić na konferenciji za novinare.

    Cetinić je naveo i da je izveštavanje sve manje objektivno i sve manje bazirano na istraživanju, i da u medijima preovladavaju tabloidni sadržaji.

    – Profesionalno izveštavanje je na najniženem nivou u poslednjih 20 godina. Što se tiče etičkih standarda, u 2015. godini u štampanim medijima u proseku su dnevno etički standardi narušavani bar 10 puta, kazao je Cetinić.

    On je kazao da u medijima ima malo analitičkih istraživačkih tekstova i da političari često nameću teme.

    Opširnije na ovom linku.

     

    Stanje u medijskom sektoru u Srbiji u prošloj godini najlošije je ocenjeno u odnosu na poslednjih 15 godina, prema Indeksu održivosti (MSI), medija u kome se ocenjuju sloboda govora, profesionalni standardi, transparentnost izvora, ekonomska samodovoljnost i rad medijskih institucija
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]