Gastronomske manifestacije

U Dolovu izabrane najbolje banatske štrudle

Pančevo, Sub, 05/09/2015 - 16:25
Mirjana Marić

U takmičenju za najbolju štrudlu bilo je prijavljeno 94 uzorka.

Na XVI Dolovačkoj štrudlijadi koja se svake godine tradicionalno održava svake prve subote u septembru, pobedu za Najbolju Gostinsku štrudlu odnela je Dara Stamenkovski iz Udruženja Iliden iz Jabuke, a prvo mesto za Najbolju Dolovačku štrudlu osvojila je predsednica Udruženja žena ‘’Dolovke’’, Kosara Vujčić.

 

sdc17212.jpg

 

Ove godine nadmetanje za najbolju štrudlu odvijalo se u dve kategorije – Najbolja Gostinska štrudla gde je bilo prijavljeno 52 uzorka i Najbolja Dolovačka štrudla sa 42 uzorka. Prvo mesto u kategoriji Najbolja Gostinska štrudla pripalo je Dari Stamenkovski iz Udruženja Ilinden iz Jabuke, dok je drugo i treće mesto osvojila Eržabet Bala iz Sekcije ručnih radova ‘’ Arvačka ‘’ iz Budisave.

Najbolju Dolovačku štrudlu napravila je predsednica Udruženja žena ‘’Dolovke’’ Kosara Vujčić. Drugo mesto osvojila je Sonja Radivojev, koja je do sada već nekoliko puta dobila prizanja na Dolovačkoj štrudlijadi. Treće mesto pripalo je Ljubinki Stanimirović.

Žiri bio je u sastavu: predsednik žirija Diplomirani ekonomista - menadžer za hotelijerstvo i profesor poslastičarstva u Ugostiteljsko-turističkoj školi u Beogradu Slobodan Čavić, Mr Violeta Mickovski- Stefanović – Savetodavac za prehrambenu tehnologiju Instituta ‘’ Tamiš ‘’ Pančevo, primarijus doktor Radmila Jovanović – Specijalista higijene i subspecijalista ishrane, Zavoda za Javno zdravlje Pančevo, Duško Trailov – Menadžer proizvodnje u pekari ‘’ Toma ‘’ iz Beograda,  Mileva Đurđev – Aktiv žena ‘’ Duga ‘’ iz Bavaništa.

Nagradu za Najlepši štand ovogodišnje Štrudlijade osvojilo je Udruženje za pomoć Mentalno nedovoljno razvijenim osobama Pančevo, drugo mesto pripalo je Udruženju žena ‘’ Omoljčanke ‘’ iz Omoljice i treće Udruženju žena ‘’ Vredne ruke Banata ‘’ iz Vladimirovca.

Specijalna nagrada ‘’Čuvari tradicije ‘’ dodeljena je Odeljenju za razvoj sela i ruralni razvoj Grada Pančeva. Nagrada je uručena Maji Svirčević-Prekić, kao zahvalnost za podršku koju pružaju radu Udruženja žena ''Dolovke'' u negovanju tradicije tako i za finansijsku podršku za održavanje manifestacije.

sdc17145.jpg

 

Organizator XVI Dolovačke štrudlijade je Udruženje žena Dolovke iz Dolova, uz finansijsku podršku dobijenu putem projekata od Grada Pančeva, firme Vetrolektrane Balkana iz Beograda, Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova i Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Podrška je dobijena od JKP Zelenilo, JKP Higijena, Regionalne privredne komore, Vodovod i kanalizacija, Instituta Tamiš, Turističke organizacije Pančevo (u vidu poklona za nagrade) i Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

 

sdc17070.jpg

 

XVI Dolovačku štrudlijadu posetio je veliki broj ljudi, koji su i ove godine imali priliku da uživaju u ukusima tradicionalnog banatskog kolača – štrudli i bogatom kulturno-umetničkom programu.

Tekst i fotografije: M. M. VeličkovićMarketing

Najnovije vesti