Foto: GU Pančeva
Društvo

U Pančevu obeležen Dan pobede

Izvor: 
GU Pančeva Sre, 09/05/2018 - 20:50

Dan pobede, 9. maj, u Pančevu je obeležen polaganjem venaca na spomen obeležja Narodnim herojima u Gradskom parku. U ime lokalne samouprave ovoj svečanosti prisustvovali su članovi Gradskog veća grada Pančeva Nemanja Rotar, zadužen za kulturu i omladinu i Milenko Čučković, zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike, a po običaju bili su tu i predstavnici Vojske Republike Srbije, članovi NOR-a, Saveza antifašista, Društva srpsko-ruskog prijateljstva, ostalih udruženja građana i pojedinci koji su želeli da odaju počast palim borcima i svim žrtvama fašizma.

Nakon polaganja venaca na spomenike Narodnim herojima Olgi Petrov, Stevici Jovanoviću i Marku Kuliću, prisutnima su se obratili Nemanja Rotar i Todor Stojanović i podsetili koliko je važno da čuvamo sećanje na one koji su dali živote za našu slobodu, boreći se protiv najvećeg zla u savremenoj istoriji čovečanstva-fašizma.

Širom Evrope danas će biti obeležen 9. maj kao Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, u znak sećanja na završetak Drugog svetskog rata u Evropi 1945. godine i početak stvaranja Evropske unije, pet godina kasnije.

 Marketing

Najnovije vesti