Crveni krst

U Starčevu održana tradicionalna „Trka za srećnije detinjstvo"

Pančevo, Sub, 15/10/2016 - 16:22
Tanja Marin

Crveni krst Pančeva u saradnji sa Crvenim krstom Vojvodine i Crvenim krstom Srbije organizovao je po treći put u Starčevu „Trku za srećnije detinjstvo" u kojoj su učestvovali učenici Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić". Ova trka se održava širom Srbije i ima humanitarno-rekreativan karakter, sa ciljem da se podmladi i omasovi volonterski kadar Crvenog krsta. 

trka za srecnije detinjstvo.jpg

„Trka za srećnije detinjstvo" na stadionu u Starčevu je okupila veliki broj starčevačkih osnovaca, koji su na ovaj način, osim rekreacije i nadmetanja, kupovinom startnih brojeva skupljali novac za pomoć socijalno ugroženoj deci. 

– Cilj ove trke je da se probudi humanost kod dece, da pomognu onima kojima je pomoć potrebna, a ujedno se radi i na promociji zdravih stilova života i rekreaciji dece. Cilj Crvenog krsta Pančevo je da narednih godina uključimo i druge škole iz naseljenih mesta u ovu akciju, tako da već imamo dogovor da sledeće godine i škole iz susrednih mesta Omoljice, Banatskog Brestovca i Ivanova učestvuju u trci, rekla je Jasminka Ristić, stručni saradnik Crvenog krsta za socijalnu delatnost. 

trka za srecnije detinjstvo.jpg

Prema rečima Jasminke RIstić, saradnja Crvenog krsta i osnovnih škola u pančevačkoj opštini je dobra, pa vršnjački volonteri i lideri, u okviru redovnih aktivnosti Crvenog krsta, drže predavanja učenicima na različite teme, u dogovoru sa nastavnim kadrom. Kroz ta predavanja, a i kroz ovakve akcije Crveni krst omasovljuje svoje volonterske i edukatorske kadrove. 

trka za srecnije detinjstvo.jpg

 Najnovije vesti

Društvo
Flaširana voda

HAVARIJA: Deo Omoljice bez vode

Zbog havarije na vodovodnoj mreži danas su bez ostale Rađevska, Zadružna i deo Ponjavičke ulice u naseljenom mestu Omoljica, saopštileo je JKP „Vodovod i kanalizacija".

 
Društvo

Krpelja ima i u Pančevu

Medijima se nedavmo pronela vest da je u Srbiji najezda krpelja. Ovim povodom obratili smo se dr Miroslavu Tepšiću, načelniku pančevačke Službe hitne medicinske pomoći i pitali ga da li ova služba

Hronika

Pančevac prerezao sebi vrat u Zabeli

Osuđenik A. S. (40) iz Pančeva, koji je izdržavao kaznu u Kazneno-popravnom zavodu „Zabela” u Požarevcu, izvršio je samoubistvo metalnim poklopcem prvog dana po dolasku na robiju za razbojništvo

Ekonomija

Iz Pančeva krila za Ameriku

Američka kompanija Stavatti Aerospace i Jugoimport-SDPR, sklopili su ugovor za razvoj i proizvodnju novog jednomotornog aviona namenjenog za civilno tržište. 

Kultura

Rok kamp za devojčice gostuje u Pančevu

U četvrtak, 22. juna od 18 časova u Domu omladine u Pančevu naši sugrađani imaće priliku da čuju više o Rok kampu za devojčice, koji se prvi put održava u ovom regionu krajem avgusta.