• Udruženju „Na pola puta“ iz Pančeva, uručene licence za pružanje usluga socijalne zaštite

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    BEOGRAD, 25. maj  Udruženju „Na pola puta“ iz Pančeva ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, uručio je licence za pružanje usluge Stanovanje uz podršku i Pomoć u kući.

    Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin uručio je danas 37 licenci za usluge socijalne zaštite pružaocima usluga iz privatnog i državnog sektora i naglasio da će sve usluge u zajednici nastaviti da postoje, bez obzira na bogatstvo ili siromaštvo opština.
    „Iako smo Ministarstvo koje je najviše uštedelo i koje je uspelo da nađe načina da sačuva najviše novca poreskih obveznika, uspeli smo da obezbedimo 400 miliona dinara za usluge u zajednici. To znači da sve usluge u zajednici koje ste do sada imali, bez obzira na to koliko je vaša opština možda siromašna, nastaviti da postoje“, rekao je Vulin.

    Podsetio je da je prošle godine ministarstvo za usluge u zajednici imalo znatno skromniji budžet od 50 miliona dinara, te da su obezbeđena sredstva takva da svako može da kaže da će se kvalitet socijalne zaštite u njegovoj sredini sačuvati i unaprediti.

    Vulin je istakao da je Ministarstvo rada do sada izdalo 145 licenci za razne oblike rada u socijalnoj zaštiti i da će se do kraja godine završiti proces licenciranja, kako za ostale, tako i za usluge domskog smeštaja.

    „Stav Ministarstva je da, bez obzira gde živite, morate da imate podjednak kvalitet usluga, i o vama mora da se vodi računa na potpuno isti način. Da li je vaša opština razvijena ili ne, to nije vaša briga, o tome treba da vodi računa i država i lokalna samouprava i naravno i pružaoci usluga“, istakao je ministar.

    Vulin je kao jedan od ciljeva ministarstva naveo i borbu protiv ilegalnih domova za stare i podvukao da je Inspekcija socijalne zaštite u protekle dve godine pronašla i zabranila rad 47 ilegalnih domova za stare.

    Zvanična rešenja o licenciranju usluga socijalne zaštite Stanovanje uz podršku i Pomoć u kući, pančevačko udruženje „Na pola puta“ dobilo je 2014. odnosno 2015. godine, a danas su im licence zvanično i uručene.

    Uslugu Stanovanje uz podršku udruženje „Na pola puta” kontinuirano pruža od 2007. godine, a od 2009. godine finansira je lokalna samouprava. Od 2015. godine za ovu uslugu raspisana je javna nabavka, koju je udruženje dobilo. Usluga Stanovanja uz podršku predviđena je i u Odluci o socijalnoj zaštiti. Usluga Pomoć u kući sprovodi se zvanično od 2014. godine.

    Inače, udruženje „Na pola puta“ jedno je od retkih organizacija koja su licencirana za pružanje više usluga socijalne zaštite.

     

     

    Udruženju „Na pola puta“ iz Pančeva ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, uručio je licence za pružanje usluge Stanovanje uz podršku i Pomoć u kući.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]