• Upravo počeo prijemni ispit iz matematike

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Učenici koji su završili osmi razred osnovne škole u Srbiji upravo su počeli rešavanje testova iz matematike. Polaganje testa traje od 9 do 11 časova.

    Budući srednjoškolci u petak polažu kombinovani test iz biologije, geogrаfije, fizike i hemije, dok su u sredu polagali test iz srpskog ili maternjeg jezika.

    Prijemni ispit đaci polažu u matičnim osnovnim školama, gde će 19. juna na oglasnim tablama biti objavljeni preliminarni rezultati.

    Posle prijema žalbi, 24. juna se očekuje objavljivanje konačnih rezultata, a 25. i 26. juna predviđeno je popunjavanje liste želja za upis u srednje škole.

    Konačan raspored po školama i obrazovnim profilima biće objavljen 4. jula, a upis đaka predviđen je za 5. i 6. jul.

    Redosled kandidata biće utvrđen na osnovu opšteg uspeha od šestog do osmog razreda, koji donosi najviše 70 bodova. Na tri testa đaci ukupno mogu osvojiti najviše 30 poena.

    Podsećamo, zbog očekivanih visokih temperatura u Srbiji krajem ove nedelje Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ pozvao je da se učenicima koji polažu završne ispite obezbede optimalni uslovi za normalno funkcionisanje svih ključnih psiho-fizioloških procesa u organizmu.

    Institut je predočio i preporuke za postizanje neophodnih uslova za polaganje završnih ispita učenika, među kojima su obezbeđivanje neophodnih mikroklimatskih uslova u sredini u kojoj se obavlja ispit, sa temperaturom od 18 do 23 stepena, dobrom klimatizacijom, čistom prostorijom, u kojoj treba povesti računa i o broju učenika po jedinici površine prostora, kao i na individualne preventivne mere koje bi trebalo da sprovede sam učenik.

    Među njima su dovoljno sna, obavezan doručak, regularna nadoknada tečnosti, oblačenje u skladu sa spoljašnjom temperaturom, tako da dominiraju prirodni materijali, poput, pamuka, viskoze, lana, a da posebnu pažnju treba obratiti na decu koja imaju endokrinološko-metaboličke poremećaje i one sa ozbiljnim neurološkim oboljenjima, poput epilepsije.

    Učenici koji su završili osmi razred osnovne škole u Srbiji upravo su počeli rešavanje testova iz matematike. Polaganje testa traje od 9 do 11 časova.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo