• Uručene nagrade najboljim studentima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 15. avgust – Grad Pančevo je u saradnji sa Regionalnim centrom za talente ‚‚Mihajlo Pupin“ novčano nagradio deset najboljih pančevačkih studenata, koji su u školskoj 2015/2016. bili na završnoj godini studija i tokom školovanja ostvarili prosečnu ocenu 9.00 ili višu.

    Grad Pančevo od 2007. godine nagrađuje naša najbolje studente, a ove godine 30.000 dinara dobili su: Nataša Aleksić (Biološki fakultet univerziteta u Beogradu – prosek 9,14), Milica Milenković (Prvani fakultet BU – 9,88), Viktorija Mikašinović (Pravni fakultet BU – 9,83), Željana Vučetić (Vojna akademija – 9,14), Lazar Pavlović (Vojna akademija – 9,00), Milana Milošević (Ekonomski fakultet BU – 9,21), Tamara Petrovski (Fakultet primenjenih umetnosti BU – 9,04), Jovana Perić (Fakultet političkih nauka BU – 9,63), Jelena Marinković (Filološki fakultet BU – 9,91) i Milica Marinković (Filološki fakultet BU – 9,83).

    Studentima je nagrade uručio gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov, koji je ovom prilikom istakao da najvredniji i najbolji studenti predstavljaju uzor mlađim generacijama i da oni svojim trudom, marljivošću i posvećenošću treba da postanu pozitivan primer mlađima koji je potrebno da slede. 

     Mi ćemo nastaviti sa ovakvom praksom i u narednim godinama, jer mladi predstavljaju budućnost ovog grada. Paralelno sa tim što ćemo da vodimo brigu o njima na ovakav način, pokušaćemo i da napravimo određene programe koji će dovesti do njihovog profesionalnog angažovanja za dobrobit njihovog okruženja, naših sugrađana, odnosno lokalne samouprave. Uz to, nastavićemo da radimo ono što već sada radimo, a to je pravljenje jednog stimulativnog privrednog okruženja sa željom da se ovi mladi ljudi profesionalno ostvare u samom gradu, istakao je gradonačelnik Pančeva. 

    Nagrađeni studenti su se složili da im znači novčana nagrada i prepoznavanje njihovog vrednog rada i uspeha od strane grada.

    Svaki podsticaj studentima znači, ma koliko simboličan bio. Počastvovani smo, znači dosta, i velika je čast što smo dobili nagradu od sopstvenog grada. Planiram da upišem master studije, trenutno se pripremam za prijemni istit na svom matičnom fakultetu. Što se nagrade tiče, potrošiću je na putovanje, na jesenji obilazak nekog evropskog grada, rekla je Jovana Perić

    Pojedini studenti su po prvi put dobili ovakvu nagradu. 

    Po prvi put sam dobila ovakvu nagradu, iako sam bila vukovac u srednjoj školi i stvarno sam se oduševila kada mi je stiglo obaveštenje da sam dobila nagradu. Mislim da ću nagradu sačuvati za školovanje, pošto mi je odobren upis na master studije u Beču. Jeste simbolično, ali će poslužiti. Posle mastera se nadam da ću se vratiti ovde, pošto trenutno volontiram na sudskoj medicini u dnk laboratoriji, pa se nadam da će se tu otvoriti neko radno mesto, ocenila je Nataša Aleksić. 

    Dva studenta Vojne akademije iz Pančeva, Lazar Pavlović i Željana Vučetić, ostvarili su zavidan uspeh tokom studija, pa su zahvalni gradu na nagradi koju su dobili i na 

    Meni ova nagrada lično znači, ne toliko u novčanom smislu, koliko što je to za mene dokaz da se moj trud u protekle četiri godine isplatio. Veoma sam ponosna zbog toga i hvala mom gradu na tome. S obzirom da sam na smeru Informacioni sistemi, nadam se da ću u daljoj karijeri biti raspoređena u nekom informatičkom centru u Beogradu. Još uvek ne znam gde ću raditi, ali svakako planiram da se stručno usavršavam i samostalno i na master studijama, rekla je Željana Vučetić na dodeli nagrada najboljim studentima. 

    Članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, Tatjana Božić, ovom prilikom je naglasila da Grad na ovaj način želi da najboljim studentima pokaže da brine o njima i da je ovo pokušaj da ih motivišu da ostanu u Pančevu, da ovde pronađu zaposlenje i da unaprede grad kao što su svoje znanje na fakultetima. 

    T. M.

     

     

    PANČEVO, 15. avgust – Grad Pančevo je u saradnji sa Regionalnim centrom za talente ‚‚Mihajlo Pupin“ novčano nagradio deset najboljih pančevačkih studenata, koji su u školskoj 2015/2016. bili na završnoj godini studija i tokom školovanja ostvarili prosečnu ocenu 9.00 ili višu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Od Stratišta Stazom sećanja

    Ekološki aktivista Radomir Orlović uložio je trud da se trasira i obeleži pešačka staza, koja od memorijalnog kompleksa posvećenom stratištu Jevreja, Srba i Roma, vodi ka Tamišu i selu […]