• Velikim konvojem u Pančevo stigla medicinska oprema – pomoć nemačkih bajkera

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nemačka humanitarna organizacija bajkera „Biker-Brummi-Hilfe“ (BBH) donirala je medicinku opremu, materijal i pomagala pančevačkom Domu zdravlja, Opštoj bolnici Pančevo, Domu za lica sa oštećenim vidom „Zbrinjavanje“ i Domu „Srce u Jabuci“.

    Oprema je polovna, ispravna, sa malim stepenom korišćenosti, a koja je servisirana i pripremljena za dalju upotrebu, a organizacija BBH to čini sredstvima koje dobija iz evropskih fondova. Svake godine dva grada u dve države dobijaju ovu pomoć, a ove godine su to Srbija i Rumunija. Pomoć je osim Pančeva dobilo i Kraljevo.

    Ova donacija koja se sastoji od velikog broja bolničkih kreveta (oko 40), četiri operaciona stola, stolova za patologiju, invalidskih kolica, bolničkih nosila, industrijskih sušilica, različitih medicinskih instrumenata, sterilizatora, ultra-zvučnih uređaja, stolova za previjanje, medicinskog potrošnog materijala, dušeka, radne odeće, posteljine, kao i kancelarijskog nameštaja, školskog nameštaja i pribora, polovne odeće, odeće za decu i bebe i igračaka stigla je u sredu, 5. juna, velikim komvojem od 24 šlepera (u 6 je bila pomoć namenjena Pančevu) u Luku Dunav. Kao što priliči, kada bajkeri nešto organizuju, povorku kamiona pratili su i motociklisti, a u organizaciji je pomgao pančevački Moto klub „Sirius“. Besplatne špediterske, uvozničke i usluge skladištenja obavili su „Banat prevoz“, „MediSana“ i „Luka Dunav“.

    * Već 18 godina sprovodimo ovakve humanitarne akcije i imamo mrežu saradnje sa sličnim moto klubovima u čitavoj Evropi i u saradnji sa njima odlučujemo gde ćemo uputiti pomoć. Kontakt je nastao zahvaljujući gospodinu Rastku Vasiću koji je dobar prijatelj sa predsednikom kluba u Slavonskom Brodu. Tako smo čuli da je Pančevu potrebna ovakva vrsta pomoći. U pančevačkoj bolnici smo bili krajem oktobra i  tada smo videli da se vredno radi na renoviranju. Prilikom posete smo primetili da postoji potreba za određenim medicinskim materijalom i opremom, , rekao nam  je dr Hermann Munzel iz organizacije Biker-Brummi-Hilfe, i dodao:

    – Mi, bajkeri, želimo da širimo ideju solidarnosti, jer se mi međusobno jako lepo družimo i solidarni smo kad pravimo međunarodne akcije. To su evropski bajkeri, imamo mrežu i želeli smo ne samo mi da se lepo družimo već i da ako neka bajkerska organizacija postoji da pomognemo i konkretno.

    Jedan deo opreme namenjen je pančevačkoj bolnici.

    Ovo je možda i najveća pomoć pančevačkoj bolnici u poslednjih par godina i gledaćemo da tu opremu stavimo u funkciju što je pre moguće, rekao je dr Slobodan Ovuka, direktor pančevačke bolnice.

    Gradonačelnik Pančeva uručio je zahvallnice u ime grada organizacijama koje su pomogle da ova pomoć stigne u naš grad.

    – Ovo je ogromna pomoć, a veliki značaj ima i činjenica da je ovo jedan veliki humanitarni gest organizacije BBH koja već 18 godina sprovodi ovakve akcije svake godine u po dve evropske zemlje. Zahvalan sam što su to ove godine bili Srbija i Pančevo. To se poklopilo i sa renoviranjem Opšte bolnice, ali nije ovo pomoć samo za bolnicu, već i za one socijalno senzibilnije zdravstvene ustanove – Dom Srce u Jabuci, Dom zdravlja i Dom „Zbrinjavanje“. Iako je oprema polovna, radi se o izuzetno kvalitetnoj opremi koja će da se upotrebljava duži niz godina i koja će omogućiti poboljšanje kvaliteta pružanja usluga pančevačkih zdravstvenih ustanova.

     

     

     

    ​Nemačka humanitarna organizacija bajkera „Biker-Brummi-Hilfe“ (BBH) donirala je medicinku opremu, materijal i pomagala pančevačkom Domu zdravlja, Opštoj bolnici Pančevo, Domu za lica sa oštećenim vidom „Zbrinjavanje“ i Domu „Srce u Jabuci“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo