Foto: pixabay
Društvo

Verifikovana privatna predškolska ustanova u Pančevu

Pančevo, Sre, 17/05/2017 - 07:30
Vladimir Đoković

Početkom maja pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, urpav i nacionalne manjine verifikovao je privatnu Predškolsku ustanovu “Kefalica” u Pančevu.

- Ustanova je verifikovana rešenjem   Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice od 04.05.2017. godine, potvrdila je Ljiljana Reljin Jevremović vlasnica Centra za obrazovanja i kreativnost “Kefalica” koji je osnivač ove privatne predškolske ustanove.

Predstoji upis u Pančevu u kome liste čekanja za gradske vrtiće postoje godinama.

- U prvom Upisnom roku, koji ce trajati od 15. do 22. juna , bice upisano, kako je predviđeno Elaboratom o osnivanju, šezdesetoro dece, u dve jaslene i jednu vrtićku grupu. Radimo na adaptaciji jos jednog dela objekta, pa se nadam da ćemo , od septembra, povećati prostorni kapacitet za jos dvadeset petoro dece, izjavila je Ljiljana Reljin Jevremović.

Ranije ove godine Gradsko veće Pančeva usvojilo je proceduru na osnovu koje će iz gradskog budžeta biti nadoknađivan deo iznosa troškova za boravak predškolaca i u privatnim vrtićima. U tom trenutku privatnih vrtića u Pančevu nije bilo. No sada ih ima pa će roditelji lakše doći do gradskih subvencija.Marketing

Najnovije vesti