Foto: Udruženje građana "Suncokret"
Ubaci u džak, da Deda Mrazu posao ne bude lak

ZA DECU IZ OMOLJICE: 41 kilogram slatkiša, preko 400 igračaka i 160 kompleta školskog pribora

Pančevo, Uto, 03/01/2017 - 20:00
Mirjana Marić Veličković

Udruženje građana Suncokret i OŠ “Dositej Obradović” iz Omoljice uspešno su organizovali akciju pod nazivom – Ubaci u džak, da Deda Mrazu posao ne bude lak! Akcija za cilj imala prikupljanje slatkiša, igračaka i školskog pribora za novogodišnje paketiće za decu iz socijalno-ugroženih porodica iz Omoljice.

Akcija je trajala u periodu od 5. do 25. decembra, gde su na nekoliko lokacija u Omoljici svi zainteresovani mogli da ostave svoje donacije u vidu slatkiša, igračaka i školskog pribora. Pozivu se odazvao veliki broj fizičkih lica, kako meštana Omoljice, tako i iz Pančeva i okoline, kao i veliki broj pravnih lica koji su dali doprinos u skladu sa svojim mogućnostima. Tokom akcije je prikupljeno preko 41 kilogram slatkiša, preko 400 igračaka i 160 kompleta školskog pribora, ali su se pored toga našli i garderoba i edukativni materijali za decu.

Profesori i ostalo osoblje OŠ “Dositej Obradović” su sastavili spisak dece kojima bi ovi paketići bili od izuzetnog značaja i kojima bi ulepšali novogodišnje praznike, a potom su, 29. i 30. decembra, na kućnu adresu svih mališana 54 napraljena paketića odneli Deda Mraz i volonteri Udruženja građana Suncokret.

Organizatori se neizmerno zahvaljuju svima koji su dali svoj doprinos realizaciji ove akcije i koji su svojim malim, ali vrednim delom, ulepšali novogodišnje praznike deci širom Omoljice. Smatrajući da su ovakve humanitarne akcije vreoma značajne za pokretanje pozitivnih promena u našem okruženju, prevashodno kroz pružanje mogućnosti svakom detetu da ima podjednako kvalitetno detinjstvo kao i njegovi drugari/ce, organizatori će nastaviti sa realizacijom ovakvih akcija.

Foto: Udruženje građana "Suncokret"
slika_2.jpg


Najnovije vesti

Politika

DS: Smanjiti Pančevcima porez

Pošto je Skupština Grada Pančeva usvojila rebalans kojim je gradski budžet uvećan sa 5,6 na 5,9 milijardi dinara “sugestijama, predlozima i primedbama” oglasila Demokratska stranka. U saopštenju

Društvo

Deo Pančeva sutra bez gasa

JP „Srbijagas“ obaveštava kupce na području Grada Pančeva, da će u petak, 21.07.2017. godine, u periodu od 10:30 do 19:00 časova, zbog intervencije na sanaciji oštećenja na gasnoj instalaciji u

Društvo
Flaširana voda

Deo Pančeva bez vode

Zbog havarije na vodovodnoj mreži bez vode je ostao deo naselja Tip Stanko i zgrade "Pepeljare" između ulica Maksima Gorkog i Cara Lazara.
Društvo

Želite ljubimca? Udomite Malu! (FOTO)

MALA Živi na ulici u Topoli i niko ne zna kada se pojavila. Možda zato što je stalno u pokretu, mada se u poslednje vreme zadržava na jednom mestu – kod komšinice koja je redovno hrani i sipa joj