• ZA DECU IZ OMOLJICE: 41 kilogram slatkiša, preko 400 igračaka i 160 kompleta školskog pribora

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Udruženje građana Suncokret i OŠ “Dositej Obradović” iz Omoljice uspešno su organizovali akciju pod nazivom – Ubaci u džak, da Deda Mrazu posao ne bude lak! Akcija za cilj imala prikupljanje slatkiša, igračaka i školskog pribora za novogodišnje paketiće za decu iz socijalno-ugroženih porodica iz Omoljice.

    Akcija je trajala u periodu od 5. do 25. decembra, gde su na nekoliko lokacija u Omoljici svi zainteresovani mogli da ostave svoje donacije u vidu slatkiša, igračaka i školskog pribora. Pozivu se odazvao veliki broj fizičkih lica, kako meštana Omoljice, tako i iz Pančeva i okoline, kao i veliki broj pravnih lica koji su dali doprinos u skladu sa svojim mogućnostima. Tokom akcije je prikupljeno preko 41 kilogram slatkiša, preko 400 igračaka i 160 kompleta školskog pribora, ali su se pored toga našli i garderoba i edukativni materijali za decu.

    Profesori i ostalo osoblje OŠ “Dositej Obradović” su sastavili spisak dece kojima bi ovi paketići bili od izuzetnog značaja i kojima bi ulepšali novogodišnje praznike, a potom su, 29. i 30. decembra, na kućnu adresu svih mališana 54 napraljena paketića odneli Deda Mraz i volonteri Udruženja građana Suncokret.

    Organizatori se neizmerno zahvaljuju svima koji su dali svoj doprinos realizaciji ove akcije i koji su svojim malim, ali vrednim delom, ulepšali novogodišnje praznike deci širom Omoljice. Smatrajući da su ovakve humanitarne akcije vreoma značajne za pokretanje pozitivnih promena u našem okruženju, prevashodno kroz pružanje mogućnosti svakom detetu da ima podjednako kvalitetno detinjstvo kao i njegovi drugari/ce, organizatori će nastaviti sa realizacijom ovakvih akcija.

    Udruženje građana Suncokret i OŠ “Dositej Obradović” iz Omoljice uspešno su organizovali akciju pod nazivom – Ubaci u džak, da Deda Mrazu posao ne bude lak! Akcija za cilj imala prikupljanje slatkiša, igračaka i školskog pribora za novogodišnje paketiće za decu iz socijalno-ugroženih porodica iz Omoljice.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Od Stratišta Stazom sećanja

    Ekološki aktivista Radomir Orlović uložio je trud da se trasira i obeleži pešačka staza, koja od memorijalnog kompleksa posvećenom stratištu Jevreja, Srba i Roma, vodi ka Tamišu i selu […]