muzej
Gradsko veće saglasno sa statutima ustanova kulture

Za direktore Kulturnog centra i Narodnog muzeja – visoka škola i 5 godina iskustva

Pančevo, Uto, 30/08/2016 - 14:38
Vladimir Đoković

PANČEVO, 30. avgust – Gradsko veće je dalo saglasnost na Statute Kulturnog centra i Narodnog muzeja. Prema ovim dokumentima, za direktore ovih ustanova kulture ubuduće će se birati lica sa visokim obrazovanjem koja imaju najmanje 5 godina radnog iskustva. Javni konkursi biće objavljivani u dnevnom listu i listu na jeziku rumunske nacionalne manjine, kao i kod Nacionalne službe za zapošljavanje. Intervju sa kandidatima za direktore obavljaće Upravni odbori.

Novim Statutima u ove ustanove kulture uvode se i savetodavna tela: Stručni savet, Programski savet ili Umetnički savet. Tu članove imenuje Upravni odbor na predlog direktora i to iz redova lica sa visokim umetničkim i stručnim integritetom.

Najnovije vesti

Društvo

Prognoza vremena za nedelju 23. oktobar

U Srbiji će ujutro po kotlinama i u nižim predelima biti mestimično magla, dok će tokom dana u većem delu zemlje biti malo do umereno oblačno i toplije, a u Timočkoj Krajini oblačno i hladnije

Sport

Odbojkašice „Dinama" bolje od „Zvezde"

Odbojkašice „Dinama" zabeležile su drugu pobedu u sezonu, pošto su pred svojim navijačima u izuzetno uzbudljivom meču drugog kola savladale ekipu „Crvene zvezde" rezultatom 3:2 (12:25; 25: