• Zaposleni u Apoteci Pančevo će ponovo na protest u Beograd

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 30. septembar – Zaposleni u Apoteci Pančevo najavili su da će u ponedeljak protestovati ispred Ministarstva zdravlja u Beogradu, a zatim i prošetati do zgrade Vlade Srbije. Pozvali su i kolege iz drugih državnih apotekarskih ustanova da im se u protest priključe – rekao nam je Borko Bojić, predsednik sindikata u Apoteci Pančevo.

    – Na protest idemo da bi nadležne podsetili da se naša situacija nije popravila. Poslednja plata nam je isplaćena tokom leta, a reč je martovskoj plati. Krajem septembra nam ističu zdravstvene knjižice, pa ćemo biti u apsurdnoj situaciji da mi bez zdravstvenih knjižica proveravamo da li pacijenti imaju overen taj dokument. Do sada nam je grad obezbeđivao markice za javni prevoz, a sada je i to dovedeno u pitanje, objašnjava situaciju Borko Bojić.

    Zaposleni u gradskoj apoteci rade skraćeno radno vreme. Pre nekoliko meseci imali su problem i sa isključenjem električne energije, ali je to nekako rešeno. Računi Apoteke Pančevo blokirani su od početka godine, a u nekoliko navrata poverioci su preko izvršitelja i plenili robu Apoteka Pančevo. Radnici Apoteke Pančevo tokom ove godine imali su brojne proteste u Pančevu i nekoliko u Beogradu.

    U ponedeljak će za Beograd krenuti u 10 sati, a protest ispred Ministarstva zdravlja Borko Bojić najavljuje za 11 sati.

    PANČEVO, 30. septembar – Zaposleni u Apoteci Pančevo najavili su da će u ponedeljak protestovati ispred Ministarstva zdravlja u Beogradu, a zatim i prošetati do zgrade Vlade Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]