Nakon ispiranja instalacija hlorom

Zavod: Rezultati za „Leptirić", „Kolibri" i „Bambi" dobri, za „Ljiljan” rezultati za 7 dana

Pančevo, Uto, 16/08/2016 - 13:13
Vladimir Đoković

Pančevo, 16. avgust – Posle hitnih radova izvedenih na instalacijama vodovoda u vrtićima „Leptirić”, „Kolibri” i „Bambi”, kako bi se stiglo do bezbedne i kvalitetne vode za piće, tri dana uzastopno Zavod za javno zdravlje Pančevo uzimao je uzroke za analize iz ovih objekata Predškolske ustanove „Dečja radost”.

„Rezultate analiza uputili smo republičkoj sanitarnoj inspekciji koja je nadležna i odlučuje. Naši rezultati, rađeni na tri uzastopna uzimanja uzoraka u tri dana, pokazuju da je voda sada dobra” – izjavila je direktorka Zavoda za javno zdravlje dr Ljiljana Lazić.

U međuvremenu, utvrđeno je da je voda za piće loša i u instalacijama vrtića „Ljiljan” koji radi u sistemu PU „Dečja radost”. Neophodni radovi su izvođeni. „Tu smo tek uzeli prve uzroke, a pošto se uzorci uzimaju tri dana uzastopno, a rade i mikrobiološke analize, rezultate ćemo moći da saopštimo tek pet dana posle poslednjeg uzorkovanja” – objasnila je dr Ljiljana Lazić.

Najnovije vesti

Sport
Tamiš Pančevo - Mladost Zemun košarka KLS

Težak poraz „Tamiša" u Beogradu

Jedan od favorita za najviši plasman u Košarkaškoj ligi Srbije, ekipa beogradskog „Dinamika", u trećem kolu prvenstva ubedljivo je slavila protiv „Tamiša" rezultatom 78:55 (18:15; 21:19; 21:7; 18:

Sport

„Želji" bod u Sremskoj Mitrovici

Fudbaleri pančevačkog „Železničara" osvojili su bod u 11. kolu Srpske lige grupe „Vojvodina", pošto je duel sa ekipom „Radničkog" u Sremskoj MItrovici završen bez golova. Posle kiksa na svom