Foto: pixabay
Društvo

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE PANČEVO: Broj gripoznih u padu

Izvor: 
Vladimir Đoković Čet, 05/01/2017 - 14:43
Prema podacima kojima raspolaže regionalni Zavod za javno zdravlje broj prijavljenih obolelih od gripa i virusnih infekcija disajnih organa u proteklih 8 dana bio je manji nego nedelju dana ranije.
 
- Za proteklih 8 dana sa teritorije okruga zdravstvene ustanove su nam prijavile ukupno 1.134 slučaja. Samo nedelju dana ranije bilo je prijavljeno 1.522 slučaja ovakvog oboljevanja. Tada smo bili na granici da se steknu uslovi da se prijavi epidemija gripa. Sada je podaci govore da je taj trend prijavljenih oboljevanja u padu. Nadamo se da će se tako i nastaviti, izjavila je dr. Ljiljana Lazić direktorka Zavoda za javno zdravlje.
 
Postojanje virusa gripa potvrđeno je još ranije u svim opštinama i gradovima na teritoriji južnog Banata. A u Beogradu je tamošnji Zavod za javno zdravlje zbog velikog broja slučajeva oboljevanja epidemiju prijavio nadležnima.


Najnovije vesti

Društvo

Jezero u Kačarevu uskoro spremno za goste

Letnja sezona se polako bliži, pa su i pripreme za aktivnosti kojima se svi najviše raduju u punom jeku. Jedno od omiljenih kupališta na teritoriji Pančeva, jezero u Kačarevu, će biti napunjeno

Zabava

OBJAVLJEN DNEVNI PROGRAM REVOLUTION FESTIVALA

Treće izdanje REVOLUTION festivala koje će biti održano od 1. do 3. juna u Temišvaru, okupiće fanove svih vrsta muzike, ali i ljubitelje različitih vrsta umetnosti. Nakon prošlogodišnjeg izdanja,