• Završena rekonstrukcija pančevačke pruge

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Kompanija „RŽD internešenel“ je u petak 10. februara i zvanično završila projekat rekonstrukcije pruge Beograd-Pančevo i potpisala završni zapisnik o prijemu objekta na toj deonici čija je gradnja finansirana ruskim kreditom. Od dana potpisivanja zapisnika počinje da teče trogodišnji garantni periof.

    Kao rezultat rekonstrukcije pruge Beograd – Pančevo, u isto vreme sa povećanjem brzine saobraćanja vozova sa 30-50 km/č na 120 km/č, povećao se kapacitet i bezbednost saobraćaja.

    Ukupna vrednost realizacije Aneksa br. 1 iznosi oko 90 miliona američkih dolara.

    Radovi na deonici su počeli krajem marta 2014. godine i obuhvatili su rekonstrukciju 16 km postojećeg koloseka, izgradnju i elektrifikaciju novog drugog koloseka, izgradnju 2 stanice i 2 stajališta, mosta preko reke Tamiš, dužine 242 metra, kao i malih železničkih mostova.

    Takođe je izgrađeno 3 trafostanice, zgrada za SS i TT u st. Pančevo Glavna.

    Izvedeni su radovi na ugradnji propusta, obnovi kontaktne mreže, sistemu SS i TT.

    Pored toga, na zahtev Investitora „RŽD Internešnl“ je sprovela dodatne radove na potpunoj zameni dva natputnjaka sa montažom novih metalnih raspona. Zahvaljujući merama optimizacije troškova u okviru Aneksa br. 1, kompanija je uspela da izvede radove na rekonstrukciji natputnjaka bez dodatnih troškova po Investitora, obezbedivši bezbednost saobraćaja kako za putnike u železničkom saobraćaju, tako i za vozače automobila.

    Kompanija „RŽD internešenel“ je u petak 10. februara i zvanično završila projekat rekonstrukcije pruge Beograd-Pančevo i potpisala završni zapisnik o prijemu objekta na toj deonici čija je gradnja finansirana ruskim kreditom. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]