• Zvanično je počela realizacija projekta ažuriranja adresnog registra i na teritoriji Južnog Banata.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Adresni registar sadrži podatke o nazivima ulica i kućnim brojevima i jedan je od ključnih državnih registara. Prema procenama 3.028.020 građana Srbije ima prijavljeno prebivalište u ulicama bez određenog kućnog broja, od čega 2.676.898 građana je prijavljeno na adresama za koje nije određen ni naziv ulice.

    „U našim rukama je mogućnost da rešimo problem koji smo toliko godina posmatrali kao nemoguću misiju. A sada smo dobili način i mehanizam, ali i obavezu da to završimo za vrlo kratko vreme.

    Ideja da više neće postojati ulice bez naziva i broja, da u različitim dokumentima više neće stajati različite adrese, da nećemo dolaziti u neprijatnu situaciju dokazivanja ispravnosti jedne ili druge i više su nego dobar podsticaj da svi zajedno damo maksimum svog angažovanja kako bismo posao uradili što bolje“, izjavila je načelnica Juznobanatskog upravnog okruga Danijela Lončar obraćajući se predstavnicima lokalnih samouprava na održanoj prezentaciji projekta u Zrenjaninu kojom je i zvanično obeležen početak ažuriranja adresnog registra u južnom Banatu.

    Rok za realizaciju projekta ažuriranja adresnog registra je kraj 2019. godine.

    Adresni registar sadrži podatke o nazivima ulica i kućnim brojevima i jedan je od ključnih državnih registara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo