Zoran Grba Pančevo
Rezultati prve nedelje skidanja letine sa uzurpiranih državnih njiva

Državni suncokret vredan 7 miliona dinara skinut sa 120 hektara

Pančevo, Pon, 05/09/2016 - 10:40
Vladimir Đoković

Pančevo, 5. septembar 2016 – U prvih sedam dana skidanja letine sa uzurpiranih državnih njiva, sa ukupno 120 hektara požnjeven je suncokret vredan ukupno oko 7 miliona dinara.

Suncokret smo skinuli sa 60 hektara u Omoljici, 40 u Banatskom Brestovcu i 20 u Starčevu. Prosečan prinos je oko 2,5 tone po hektaru. Firma Agrofinans otkupljivala je u Dolovu, a kada je ukupna količina svedena na JUS standard, ukupna vrednost je 7 miliona dinara, izjavio je gradski sekretar za poljoprivredu Zoran Grba.

Danas su gradske ekipe na terenu gde se radi tabliranje uzurpiranih njiva i uzimanje uzoraka, kako bi se u Institutu Tamiš izvršila procena faze zrenja.

Trenutno tabliramo oko 190 hektara u Banatskom Brestovcu, oko 60 u Omoljici i oko 100 hektara u Starčevu. Reč je o površinama pod kukuruzom. Isti posao radimo na oko 90 hektara soje i oko 40 hektara repe u Banatskom Brestovcu, naglasio je Grba.

Sledeća faza je skidanje i letine sa uzurpiranih državnih njiva kada ona bude zrela.

 

Postavljanje table na uzurpirano zemljište, Zoran Grba
Foto: Vladimir Đoković
grba_stavlja_tablu.jpgNajnovije vesti

Društvo

Jezero u Kačarevu uskoro spremno za goste

Letnja sezona se polako bliži, pa su i pripreme za aktivnosti kojima se svi najviše raduju u punom jeku. Jedno od omiljenih kupališta na teritoriji Pančeva, jezero u Kačarevu, će biti napunjeno

Zabava

OBJAVLJEN DNEVNI PROGRAM REVOLUTION FESTIVALA

Treće izdanje REVOLUTION festivala koje će biti održano od 1. do 3. juna u Temišvaru, okupiće fanove svih vrsta muzike, ali i ljubitelje različitih vrsta umetnosti. Nakon prošlogodišnjeg izdanja,