Zoran Grba Pančevo
Rezultati prve nedelje skidanja letine sa uzurpiranih državnih njiva

Državni suncokret vredan 7 miliona dinara skinut sa 120 hektara

Pančevo, Pon, 05/09/2016 - 10:40
Vladimir Đoković

Pančevo, 5. septembar 2016 – U prvih sedam dana skidanja letine sa uzurpiranih državnih njiva, sa ukupno 120 hektara požnjeven je suncokret vredan ukupno oko 7 miliona dinara.

Suncokret smo skinuli sa 60 hektara u Omoljici, 40 u Banatskom Brestovcu i 20 u Starčevu. Prosečan prinos je oko 2,5 tone po hektaru. Firma Agrofinans otkupljivala je u Dolovu, a kada je ukupna količina svedena na JUS standard, ukupna vrednost je 7 miliona dinara, izjavio je gradski sekretar za poljoprivredu Zoran Grba.

Danas su gradske ekipe na terenu gde se radi tabliranje uzurpiranih njiva i uzimanje uzoraka, kako bi se u Institutu Tamiš izvršila procena faze zrenja.

Trenutno tabliramo oko 190 hektara u Banatskom Brestovcu, oko 60 u Omoljici i oko 100 hektara u Starčevu. Reč je o površinama pod kukuruzom. Isti posao radimo na oko 90 hektara soje i oko 40 hektara repe u Banatskom Brestovcu, naglasio je Grba.

Sledeća faza je skidanje i letine sa uzurpiranih državnih njiva kada ona bude zrela.

 

Postavljanje table na uzurpirano zemljište, Zoran Grba
Foto: Vladimir Đoković
grba_stavlja_tablu.jpgNajnovije vesti

Društvo
Pančevo, snimak s robne kuće

Zašto je Pančevo tu gde jeste?

Tražeći zgodno mesto za formiranje gradskog naselja na banatskoj strani, najstariji Pančevci, "Bansiflije" su u srednjem veku našli suvi ocediti plato pored toka Tamiša i ovde osnovali Pančevo. 

Srbija

Umro Predrag Cune Gojković

Pevač Predrag Gojković Cune preminuo je u 85. godini, potvrđeno je RTS-u. Predrag Gojković Cune je rođen 1932. godine. Bio je pevač srpskih narodnih pesama, starogradskih, sevdalinki, zabavnih i

Politika

DS: Smanjiti Pančevcima porez

Pošto je Skupština Grada Pančeva usvojila rebalans kojim je gradski budžet uvećan sa 5,6 na 5,9 milijardi dinara “sugestijama, predlozima i primedbama” oglasila Demokratska stranka. U saopštenju