• Blizu dogovora o povećanju minimalne cene rada

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na poslednjem sastanku radne grupe predstavnici vlade i poslodavaca približili su stavove o visini minimalca. Oni su se saglasili sa tim da bi on mogao da bude 125 dinara po radnom satu, eventualno 127, dok su sindikati rekli da neće pristati na manje od 135 dinara.

    Minimalac u Srbiji sada iznosi 121 dinar po radnom satu i nije se menjao već dve godine. 

    Naredni sastanak, kako kažu predstavnici sindikata i poslodavaca, biće održan 31. avgusta, kada će sve tri strane izneti konačne predloge o minimalcu, koji će zatim biti razmatrani na sednici Socijalno-ekonomskog saveta najkasnije do 15. septembra, kada je i poslednji rok za utvrđivanje nove minimalne cene rada. 

    Potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i predsednik Sindikata komunalne privrede Srbije, Milan Grujić, ukazuje na dobru atmosferu i razumevanje među učesnicima socijalnog dijaloga, a lično je, dodaje, uveren da će se u narednoj rundi 31. avgusta dogovoriti o zajedničkoj vrednosti minimalca koju bi predložili Socijalno-ekonomskom savetu. 

    Sindikati su predložili da minimalna cena rada bude 146 dinara, a poslodavci da se poveća na 125, eventualno 127 dinara, kaže Grujić. 

    Opširnije na sledećem linku.

     

    Na poslednjem sastanku radne grupe predstavnici vlade i poslodavaca približili su stavove o visini minimalca.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

    VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

    Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]