• Ministar ponudio Rusima da učestvuju u oporavku Petrohemije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministar privrede Goran Knežević izjavio je danas da je tokom posete Moskvi ruskoj delegaciji ponudio da uzmu učešće u restrukturisanju i oporavku pančevačke Petrohemije, i subotičkih Azotare i MSK.

    Govoreći o razlozima zašto bi Rusi bili zainteresovani za ove firme, Knežević je u izjavi „Kuriru“ rekao da je NIS najveći poverilac Petrohemije, dok je Gaspromnjeft većinski vlasnik NIS-a.

    Osnovna sirovina koju Petrohemija koristi je primarni benzin, dodao je, a proizvodi ga NIS-ova rafinerija u Pančevu.

    Mi im nudimo da zajednički osposobimo Petrohemiju kako bi u budućnosti bila zdrava i profitabilna kompanija. Na isti način nudimo i da uzmu učešće u Azotari i MSK-u, rekao je Knežević za ovaj tabloid.

    Kako je objasnio, država nudi ruskim firmama i druga preduzeća koja su u privatizaciji, a sve pod istim uslovima pod kojima ih je nudila i ostalima.

    Upitan zašto bi to sada zanimalo Ruse, odgovara da Srbija ima povoljnije ekonomske odnose prema EU i drugim zemljama, odnosno slobodnu trgovinu.

    Knežević je objasnio da je tokom posete Moskvi bilo reči o tome na relaciji dve države, a sada bi ruska strana trebalo da razgovara sa svojim firmama.

    „Da pokušamo da napravimo posao, na obostrano zadovoljstvo“, rekao je Knežević.

    Ministar privrede, Goran Knežević, izjavio je danas da je tokom posete Moskvi ruskoj delegaciji ponudio da uzmu učešće u restrukturisanju i oporavku pančevačke Petrohemije, i subotičkih Azotare i MSK.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija