• Motivacioni Dušan Bajatović i azotarske plate

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

     

    Zaposlenima u HIP „Azotari” danas su isplaćene plate za januar bez umanjenja. Tako je sa 15 dana zakašnjenja rešen pokušaj da se plate umanje pošto je Azotara tokom januara imala prepolovljenu proizvodnju.

    Tokom jutarnjih sati u Azotari je bio i generalni direktor  „Srbijagasa” Dušan Bajatović koji se nalazi na čelu republičkog javnog preduzeća koje je većinski vlasnik HIP Azotare.

    – Tema razgovora nisu bile plate. To je bio motivacioni sastanak sa predstavnicima sindikata i rukovodilaca u Azotari. Bajatović nas je sve pozvao da se dodatno angažujemo za nastavak proizvodnje što je kako je istakao uslov za opstanak Azotare. Najavio je i da će sledeće nedelje ponovo doći da obiđe pogone i razgovara sa zaposlenima direktno, rekao nam je učesnik sastanka Gradiša Živanović, predsednik Samostalnog sindikata u Azotari.

    Zbog ispadanja iz procesa dela postrojenja Azotara je u januaru imala tek polovinu planirane proizvodnje. Generalni direktor Miljan Đurović najavio je smanjenje plate svima za isti iznos a predstavnici Samostalnog sindikata predložili su da svi zaposleni dobiju prosečnu platu umanjenu za istu sumu, što bi se posle ispunjenjena plana proizvodnje nadoknadilo. U Azotari se čak pričalo i o potpisivanju aneksa kolektivnog ugovora kako bi se stvorio osnov za umanjenje plata.

    – Našu ponudu koju je predložio predsednik republičkog odbora sindikata Ljubiša Nestorović direktor je odbio. Mi smo kao sindikat doneli jednoglasno odluku da smo protiv smanjenja plata. Kao i da smo protiv promena kolektivnog ugovora koje bi vodile ka smanjivanju plata zaposlenih u Azotari, izjavio je Gradiša Živanović.

    Već za petnaestak dana, kada po kolektivnom ugovoru bude vreme za isplatu februarskih zarada, videće se moć motivacionog pristupa primenjenog u Azotari.

     

    Zaposlenima u HIP “Azotari” danas su isplaćene plate za januar bez umanjenja. Tako je sa 15 dana zakašnjenja rešen pokušaj da se plate umanje pošto je Azotara tokom januara imala prepolovljenu proizvodnju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija