Pančevo, snimak s robne kuće
Ekonomija

Pančevo će sa još sedam vojvođanskih gradova nastupati na evropskim i svetskim sajmovima

Izvor: 
Pokrajinska Vlada Čet, 30/11/2017 - 13:27

U Pokrajinskoj vladi danas je potpisan Sporazum o saradnji između Pokrajinske vlade i osam gradova u AP Vojvodini o zajedničkom nastupu na velikim evropskim i svetskim investicionim sajmovima.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević izjavio je da sporazum ima cilj da se na efikasniji i bolji način promovišu ekonomski i privredni potencijali AP Vojvodine.

„Srbija i Vojvodina su dobro mesto za ulaganje i to želimo da pokažemo na najbolji mogući način i da kroz ovaj model privučemo što više investicija i u ovih osam gradova, kao i u svih 45  lokalnih samouprava u Vojvodini. Udružili smo znanje i sredstva Pokrajinske vlade i osam gradova da naše potencijale predstavimo na najvažnijim međunarodnim investicionim sajmovima“, rekao je Milićević.

On je naglasio da Srbija u poslednjih nekoliko godina u ekonomskom i privrednom smislu postiže dobre rezultate i da  politika Pokrajinske vlade i ovih gradova jeste  usmerena u tom cilju - privlačenju investicija i  stvaranju novih radnih mesta. Zajednički nastup na  svetskom investicionom marketu, kako je rekao, jedan je od  modela  da se ti najvažniji ciljevi ostvare.

Sporazumom je predviđeno da se pri kraju svake godine, donese kalendar najznačajnijih sajamskih manifestacija u narednoj godini.

Danas su ga potpisali gradonačelnici Novog Sada Miloš Vučević, Subotice Bogdan Laban, Pančeva Saša Pavlov, Zrenjanina Čedomir Janjić, Sombora Dušanka Golubović, Sremske Mitrovice Vladimir Sanader, Kikinde Pavle Markov i Vršca Dragana Mitrović.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pohvalio je inicijativu Pokrajinske vlade da se  obezbedi zajednički nastup na važnim sajmovima kojima se pokrivaju različite oblasti privrednog poslovanja i izrazio zadovoljstvo što je i Novi Sad  deo ove zajedničke aktivnosti.

U ime gradonačelnika koji su se danas okupili u Pokrajinskoj vladi, u izjavi za medije, obratila se gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, koja je istakla da je potpisivanje sporazuma o saradnji izuzetno važno za lokalne samouprave, jer one imaju manje mogućnosti da pojedinačno  nastupaju na sajmovima, s obzirom na značajna finansijska sredstva koja ovakve aktivnosti iziskuju. S druge  strane, ovakav pristup  povećava šanse za dolazak stranih investitora, jer se kroz zajednički nastup može prezentovati kompletnija ponuda,  koja će više zainteresovati sve one koji  spremni da ulažu.

Gradonačelnici  svih osam gradova u Vojvodini zajednički su zaključili da postoje velike potrebe za udruženim nastupom, jer to omogućava bolju prepoznatljivost gradova u Vojvodini na  međunarodnim priznatim sajmovima.Marketing

Najnovije vesti