• PANČEVO: Do polovine decembra prodaja 6 placeva u Severnoj industrijskoj zoni – interesovanje veliko

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Prošle nedelje saznali smo da je Pančevo na 4. mestu u Vojvodini po broju investicija. Interesovalo nas kako je Pančevo stiglo na tako visoko mesto. Gradonačelnik Saša Pavlov podsetio da je da postoji više vrsta investicija.

    – Direktne strane investicije, iako najviše promovisane, su samo jedna vrsta investicija. Postoji i plasman domaćeg investicionog kapitala, investiranja postojećih privrednih subjekata na širenju proizvodnje i novu tehnologiju. A posao efikasne gradske uprave je da obezbedi uslove za ovakav razvoj, naglasio je Pavlov.

    Njegova ocena je da grad Pančevo po svim linijama investiranja ima dobre rezultate.

    – Direktne strane investicije, a prva je bila austrijska komp “Egston”, koja je krajem prošle godine, otvorila preko 200 radnih mesta, i nije bila grinfild već braunfild jer radi u postojećem prostoru. A onda ZF investicija kojom se i najviše ponosimo. Koja je najsavremenija direktna investicija i grinfild, kao jedna od najvećih u Republici Srbiji, i čija je do sada ugovorena vrednost preko 160 miliona evra. A trenutno se ugovaraju i nove faze sa istim investitorom,istakao je Pavlov

    ZF je praktično prva lasta nove Severne industrijske zone o kojoj se godinama pričalo. Pavlov najavljuje da će uskoro tu stići i novi investitori.

    – Grad Pančevo je obezbedio 6 ha u sev zoni za investiture. I to u pet građevinskih placeva, čije su površine od 0,5 hektara do 1,5 hektara. Licitacije očekujemo najkasnije sredinom decembra. Zainteresovano je 15 domaćih investitora. Tako smo stvorili prostor da i domaći kapital zaživi. U Pančevu je dosta i braufild investicija koje su zasnovane na postojećim lokacijama u gradu. Dosta investiranje je u toku, da sada to ne nabrajam. Sigurno je desetak firmi u stalnom kontaktu sa lokalnom samoupravom, objašnjava Pavlov.

    Gradonačelnik izdvaja značaj blagovremenog sređivanja planske dokumentacije. Odnosno izdavanja građevinskih dozvola. A Pančevo je u tom pogledu rangirano kao 20. lokalna samouprava u Srbiji.

    – Značajne su vrlo velike investicije NIS-a u Pančevu. Izgradnja fabrike duboke prerade, nije samo značajna zbog oko zapošljavanja, nego i zbog stanja životne sredine. A završena je i sva dokumentacija za izgradnju termoelektrane toplane čiju će izgranja u Pančevu biti započeta početkom 2019. godine, zaključio je Saša Pavlov.

    Prvi čovek gradske vlast smatra da se do ovakvog rasta investicija stiglo i kroz promene nekih gradksih odluka koje su poboljšale privredni ambijenta. Dodaje da statistički podaci govore o znatnom povećanju broja privrednih društava u Pančevu.

    Prošle nedelje saznali smo da je Pančevo na 4. mestu u Vojvodini po broju investicija. Interesovalo nas kako je Pančevo stiglo na tako visoko mesto. Gradonačelnik Saša Pavlov podsetio da je da postoji više vrsta investicija.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

    VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

    Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]