Ekonomija

PANČEVO: Gradsko veće predložilo da se 10,8 hektara bez naknade ustupi investitoru – odlučuje Skupština

Pančevo, Sub, 28/04/2018 - 09:19
Vladimir Đoković

 

Gradsko veće Pančeva je u petak još jednom potvrdilo odlučnost da bez naknade ustupi 10,8 hektara severne poslovne zone investitoru “ZF mobiliti srbija” doo za buduću grifild investiciju vrednu 85 miliona evra.

Primedbe na predloženi elaborate o ustupanju zemljišta podneo je samo građanin Dragoljub Krstić. Odbijene su primedbe da je javna rasprava bila tom uskršnjih praznika i da procenu vrednosti zemljišta treba preispitati uz argumentaciju da je sve urađeno po zakonu. Primedba oko garancija delimično je usvojena pa će uz bankarsku garanciju za zemljište investitor polagati i solo menice za eventualnu zateznu kamatu.

Prema najavama gradonačelnika Saše Pavlova već za sedam dana od elaborate za ovu investiciju odlučivaće Skupština grada Pančeva koja jedino i može da pokloni gradsku imovinu. Zatim će biti potrebno da se sa investicijom saglasi Vlada Srbije da bi o ustupanju zemljišta bez naknade ponovo odlučivala Skupština grada Pančeva.

Kako je ponovljeno radove na izgradnji fabrike za ZF trebalo bi očekivati polovinom godine. U sledeće tri godine ta investicija bi trebalo da zaposli 540 radnika na neodređeno vreme. I da garantuje da će najmanje pet godina imati toliko zaposlenih na neodređeno. Ukupna investicija vredna je 85 miliona evra. Vrednost poklona u zemljištu, prema procenama, duplo je manja od javnih prihoda koji će biti na ovoj investiciji za pet godina biti ostvareni.Marketing

Najnovije vesti