• PANČEVO: Na 446 hektara nezakupljenog državnog poljoprivrednog zemljišta i hipodrom, farma, fudbalski teren, hangar…

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Poljoprivredni ispektori utvrdili su da se na teritoriji Grada Pančeva prošle godine faktički, bez licitacije, koristilo 446 hektara poljoprivrednog zemljišta.

    Od toga  u Banatskom Brestovcu je gotovo 5,9 hektara zemljišta koje se vodi kao trstik – močvara. U istom mestu 2,4 hektara poljoprivrednog zemljišta su hangar i fudbalsko igralište. I Dolovo ima svoj trstik ali na 3,2 hektara. U Ivanovo trstici – močvare su na četiri parcele i ukupno 8 hektara. A ima i šume na više parcela i ukupno 23 hektara koja se vodi kao što livada, što njiva, što pašnjak.

    U Omoljici se među državnim poljoprivrednim neizlicitiranim a faktički zauzetim zemljište našlo i gotovo 11 hektara bivšeg hipodroma. A na 10,5 hektara poljoprivrednog zemljišta je deponija.

    Kako su utvrdili inspektori katastarska opština Pančevo ima dosta pašnjaka. Samo na tri lokacije gotovo da je 38 hektara državnog poljoprivrednog nezakljupljenog zemljišta koje se faktički koristi kao pašnjak. Istovremeno postoji i solo parcela od 34 hektara – pašnjak. U pančevačkom ataru je i državna njiva 3. klase od 15 hektara – koja je faktički objekat farme.

    Poljoprivredni ispektori utvrdili su da se na teritoriji Grada Pančeva prošle godine faktički, bez licitacije, koristilo 446 hektara poljoprivrednog zemljišta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

    VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

    Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]