Petrohemija, upravna zgrada
Ekonomija

PANČEVO: Posle jednomesečnog remonta uspešno pokrenuta proizvodnja u “HIP-Petrohemiji”

Izvor: 
Saopštenje Pon, 14/05/2018 - 17:14

Startom fabrike Etilen u četvrtak, 10. maja 2018. godine uspešno je pokrenuta proizvodnja u “HIP-Petrohemiji”. Nakon pokretanja fabrike Etilen, u petak, 11. maja 2018. godine, u fabrikama Polietilena visoke gustine (PEVG)  i Poletilena niske gustine (PENG), počela je proizvodnja robe namenjene prodaji na inostranom i domaćem tržištu. Sve petrohemijske fabrike rade stabilno i prema operativnom planu proizvodnje.

„Proizvodnja u “HIP-Petrohemiji” uspešno je pokrenuta posle jednomesečnog zastoja tokom kojeg su realizovane remontne aktivnosti na procesnoj opremi u petrohemijskim fabrikama u Pančevu. Uspešno je realizovano nekoliko  investicionih projekata u cilju poboljšanja energetske efikasnosti proizvodnje i smanjenja troškova proizvodnje, među kojima su radovi na izmenjivaču toplote T-15 i rezervoaru TK-1101 A u Etilenu, zamena vrha baklje i puštanje u rad alarmno-blokadnog sistema kotlova u ovoj fabrici. Rekonstruisan je cevovod bazena za egalizaciju u Fabrici za obradu voda i obavljena sanacija, čišćenje i ostale intervencije na procesnoj opremi u PEVG-u, PENG-u i Energetici.  Završetak remonta u Fabrici sintetičkog kaučuka u Elemiru očekuje se 25. maja” – rekao je Miša Bulajić, izvršni direktor Funkcije proizvodnje i tehničke podrške “HIP-Petrohemij.  

Obnavljanje proizvodnje u “HIP-Petrohemiji” proteklo je uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije i standardima kvaliteta zaštite radne i životne sredine.    Marketing

Najnovije vesti