• PANČEVO: Sindikat predložio da svi Azotarci imaju istu platu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Zbog neuspešnog poslovanja tokom januara vruća tema u HIP Azotari su plate. Poslovodstvo na čelu sa generalnim direktorom Miljanom Đurovićem najavilo je umanjenje zarada od 25 odsto i to najverovatnije kroz aneks ugovora o radu.

    Danas je u Azotari na temu umanjenja zarada održan sastanak na kome je govorio i Ljubiša Nestorović, predsednik Granskog odbora hemije i nemetala Saveza samostalnih sindikata Srbije.

    – Taj model koji je predložilo poslovodstvo je nezakonit. Nema osnov ni u jednom člnu Zakona o radu. Očigledno nije razmatrana opcija koju pruža kolektivni ugovor koji u HIP Azotari postoji.  Neko je menadžmentu dao loš pravni savet, ocenio je Ljubiša Nestorović.

     

     

    Sindikat je ovom prilikom generalnom direktoru Azotare Miljanu Đuroviću predložio drugačiji model smanjivanja plata zbog lošijeg poslovanja.

    – Predložili smo da se svim zaposlenima kao osnovna plata uzme prosek Azotare koji je sada oko 67.000 dinara i od tog iznosa odbije zbog lošeg poslovanja minimalac koji je oko 25.000 dinara. Tako bi svi u naredna tri meseca primali istu platu od oko 42.000 dinara. Refundacija ovog smanjenja bi usledila kada kroz dobro poslovanje Azotara stekne priliku za to. Dodaci za rad u smenama i prekovremeni rad ne bi bili umanjivani, objasnio je Ljubiša Nestorović.

    Tako bi praktično svi u Azotari na čelu sa generalnim direktorom imali u osnovi istu zaradu. Nestorović napominje da je ovakav predlog naišao na negodovanje generalnog direktora.

    “- Njegova primedba je bila da bi takva mera dovela do osipanja menadžmenta odnosno njegovih saradnika jer bi im plate bile mnogo umanjene. Mislimo da ne bi ako ti ljudi zaista brinu o Azotari. S druge strane prvi krug saradnika generalnog direktora i mora biti naodgovorniji za situaciju u kojoj se Azotara našla. Objasnili smo da će na ovaj način biti oštećeni i budžeti grada Pančeva i republike Srbije a ni Grad ni Republika nisu napravili gubitke u Azotari, objasnio je Ljubiša Nestorović.

    Nestorović, koji je pre više godine bio predsednik Samostalnog sindikata Azotare, napomenuo je da je ovakva mera već jednom bila primenje i to u godini NATO bombardovanja. 

    Zbog neuspešnog poslovanja tokom januara vruća tema u HIP Azotari su plate. Poslovodstvo na čelu sa generalnim direktorom Miljanom Đurovićem najavilo je umanjenje zarada od 25 odsto i to najverovatnije kroz aneks ugovora o radu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

    VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

    Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]