• PANČEVO: Sindikat Utva avioindustrije nezadovoljan zbog zarada i obećanja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

     

    “Utva avioindustrijom” već više od godinu dana upravlja Jugoimport SDPR.  Ipak desi se da okasni plata.

    – Tu situaciju smo imali sa decembarskom platom koja je trebalo da bude isplaćena do kraja januara. Tek pošto se sindikat 6. februara obratio pismom generalnom direktoru Jugoimport SDPR-a Jugoslavu Petkoviću isplaće na je zarada. Istog dana. Ta situacija se, uprkos našim upozorenjima, ponavlja i sada sa januarskom platom. Počeo je mart a plate nema, kaže Slobodan Kostić, predsednik Samostalnog sindikata Utve AI.

    Kostić kaže da zaposleni u Utvi zarade za svoje mesečne plate svakog meseca. Navodi i da radnici Utve i dalje rade za satnicu od 105 dinara što je najmanji iznos u fabrikama koje su u sistemu odbrambene industrije Srbije.

    – Koristim priliku da podsetim i na obećanja generalnog direktora Jugoimport SDPR-a da će plate biti redovne, da će račun biti deblokiran, da će biti investirano 6 miliona evra i da će biti isplaćene dnevnice koje su zaposleni zaradili u inostranstvu. A račun je i dalje u blokadi, a mi ne znamo da li je investiran ijedan evro u Utvu, napominje Kostić.

    Predsednik sindikata navodi i da je broj radnika pod novom upravom smanjen  za tridesetak i da ih u Utvi sada 170.

    – Mi tražimo redovnu isplatu zarada, i da se razmotri povećanje vrednosti radnog sata. Da se završi sistematizacija i isplate dnevnice. Kao i da se potpiše kolektivni ugovor. Pozivamo generalnog direktora Jugoimport SDPR-a Jugoslava Petkovića da ispuni svoja obećanja. Kao sindikat uvek smo spremni na razgovor a direktor bi mogao i direktno radnicima Utve da se obrati. Spremni smo za svaki razumni dijalog i pregovore, poručio je Slobodan Kostić, predsednik Samostalnog sindikata Utva AI.

     

    “Utva avioindustrijom” već više od godinu dana upravlja Jugoimport SDPR.  Ipak desi se da okasni plata.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

    VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

    Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]