• Pančevo u izveštaju NIS-a za 2018. godinu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    NIS je na Beogradskoj berzi objavio izjavu o izveštaj o poslovanju u prošloj godini u kome se navodi da je u razvoj i strateške projekte “investirana 41 milijarda dinara, što je 55 odsto više nego godinu dana ranije”. Kao pojedinačni projekat u koji je naviše ulože navodi se izgradnja postrojenja za duboku preradu u Rafineriji nafte Pančevo “čija se finalizacija očekuje u trećem kvartalu 2019. godine”.

    Profit NIS-a, pre plaćanja kamata, poreza na dobit i amortizaciju, iznosio je 53,7 milijardi dinara “odnosno 14 odsto više u odnosu na 2017. godinu”, a ostvarena neto dobit je 25,1 milijardu dinara.

    NIS je objavio da su prošle godine ostvareni najbolji rezultati u preradi i prometu u poslednjih 10 godina, a Rafinerija nafte u Pančevu “preradila je ukupno 3,8 miliona tona nafte i poluproizvoda, što je povećanje od 6 odsto u odnosu na 2017. godinu”.

    U NIS-ovim kapacitetima prošle godine proizvedeno je i 152 GWh električne energije a “ obim ugovorene trgovine električnom energijom za 2018. godinu iznosi 1,25TWh”, a NIS u saradnji sa partnerima nastavlja izgradnju Termoelektrane-toplane (TE-TO) Pančevo i vetroparka Plandište.

    Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev rekao je da za 2019. godinu planiraju “realizaciju investicionog programa vrednog preko 40 milijardi dinara”

    NIS je na Beogradskoj berzi objavio izjavu o izveštaj o poslovanju u prošloj godini u kome se navodi da je u razvoj i strateške projekte “investirana 41 milijarda dinara, što je 55 odsto više nego godinu dana ranije”. Kao pojedinačni projekat u koji je naviše ulože navodi se izgradnja postrojenja za duboku preradu u Rafineriji nafte Pančevo “čija se finalizacija očekuje u trećem kvartalu 2019. godine”.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija