• Pančevo važan centar u korporativnoj strategiji razvoja NIS-a do 2025. godine

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Tokom decembra Odbor direktora NIS-a usvojio je korporativnu strategiju razvoja do 2025. godine

    – Odbor direktora NIS a.d. Novi Sad usvojio je Integrisanu korporativnu strategiju razvoja Društva do 2025. godine kojom su postavljeni temelji za dalji razvoj u izazovnim makroekonomskim uslovima sa ciljem povećanja vrednosti kako za akcionare, tako i za zaposlene i zajednicu u kojoj NIS posluje, objavljeno je na službenom sajtu Naftne industrije Srbije.

    Kako se navodi predviđeni obim investicija do 2025. godine je 2,2 milijarde dolara.

    – Usvojena strategija razvoja kao prioritetne projekte za NIS ističe: povećanje dubine i efikasnosti prerade u Rafineriji nafte Pančevo, očuvanje pokazatelja proizvodnje nafte i gasa i rast rezervi ugljovodonika, kao i formatiranje i modernizaciju maloprodajne mreže, saopštio je NIS.

    – Projekat modernizacije rafinerijskih postrojenja, odnosno projekat povećanja dubine prerade Rafinerije nafte Pančevo ostaje ključni projekat za NIS u narednom periodu. Realizacija tog projekta, vrednog više od 300 miliona evra, omogućiće dodatnu diversifikaciju proizvodne palete proizvodima sa većim prinosom, ali i obezbediti snabdevanje tržišta visokokvalitetnim gorivima, što će doprineti i energetskoj stabilnosti Srbije. Komercijalni rad postrojenja za duboku preradu sa tehnologijom odloženog koksovanja počeće u trećem kvartalu 2019. godine, navodi se u strateškom planu NIS do 2025. godine.

    Pančevo je spomenuto i u kontekstu razvoja NIS-a kao energetske kompanije.

    – U domenu Energetike, NIS će nastojati da dalje diversifikuje poslovanje kroz investicije u proizvodnju električne energije. Ključni projekti u ovom segmentu poslovanja biće izgradnja nove termoelektrane-toplane (TE-TO) Pančevo, dalji rast proizvodnje električne energije iz kogeneracije i razvoj projekta vetrogeneracije, navedeno je u saopštenju o strateškom planu NIS-a do 2025. godine.

    Tokom decembra Odbor direktora NIS-a usvojio je korporativnu strategiju razvoja do 2025. godine

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija