Foto: pixabay
Ekonomija

Paorima zajmovi s kamatom od svega tri odsto

Izvor: 
Dnevnik Sub, 07/05/2016 - 18:06

Kredite namenjene poljoprivrednicima država subvencioniše i ove godine. Zahvaljujući pomenutoj pomoći, kamata je za dinarska sredstva snižena i za paore koji uzmu zajam ona je svega tri odsto na godišnjem nivou, prenosi Dnevnik.

Pomenuta kamata je gotovo kao poklon jer se na domaćem tržištu stope za pozajmice u domaćoj valuti, a namenjene agraru kreću i do 14 odsto.

Pozajmice se mogu uzimati na kratak rok, ali i dugoročno. Novac je namenjen ulaganjima u stočarstvo, ratarstvo, voćarstvo, povrtarstvo.

Povoljne kredite mogu koristiti vlasnici registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, zemljoradničke zadruge i pravna lica koja su registrovana kao gazdinstva. Korisnici kredita novac mogu ulagati u osnovna i obrtna sredstva za rad. To podrazumeva kupovinu repromaterijala, stočnog fonda, hrane za životinje te poljoprivredne mehanizacije.

Opširnije na linku.

Najnovije vesti

Sport
Dinamo Pančevo

„Dinamo 1945" napunio mrežu „Doline"

Fudbaleri „Dinama 1945" posle bagog pada forme vratili su se na pobednički kolosek, ali su se vratili i u golgetersku formu, pa ponovo „rešetaju" protivnčke mreže. Ovog vikenda, u 11. kolu