Foto: Gradska poljočuvarska služba
Gradsko veće odlučilo

PKB skida letinu sa 500 hektara uzurpiranih njiva diljem Pančeva

Pančevo, Sre, 24/08/2016 - 10:23
Vladimir Đoković

PANČEVO, 24. avgust – Posle više ponovljenih poziva za firme ili kvalifikovane pojedince koji bi pomogli Gradu Pančevu u skidanju, skladištenju i otkupu letine sa uzurpiranih državnih njiva, biće potpisan i prvi ugovor.

Gradsko veće Pančeva ovlastilo je Gradonačelnika Sašu Pavlova da potpiše ugovor za skidanje useva sa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini sa PKB KORPORACIJOM AD iz Beograda.

Kako je navedeno u predlogu ugovora, PKB Korporacija će skidanje suncokreta, soje i kukuruza obavljati na čitavoj teritoriji Grada Pančeva jednim kombajnom.

Obaveza PKB-a je da izvrši skidanje useva sa površine od okvirno 400 hektara suncokreta i 100 hektara soje, na zahtev Grada Pančeva.

 

 Najnovije vesti

Društvo

Jezero u Kačarevu uskoro spremno za goste

Letnja sezona se polako bliži, pa su i pripreme za aktivnosti kojima se svi najviše raduju u punom jeku. Jedno od omiljenih kupališta na teritoriji Pančeva, jezero u Kačarevu, će biti napunjeno

Zabava

OBJAVLJEN DNEVNI PROGRAM REVOLUTION FESTIVALA

Treće izdanje REVOLUTION festivala koje će biti održano od 1. do 3. juna u Temišvaru, okupiće fanove svih vrsta muzike, ali i ljubitelje različitih vrsta umetnosti. Nakon prošlogodišnjeg izdanja,