• Potpisan ugovor za vetropark sa 38 turbina na teritoriji Kovačice

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Kako javlja portl biz.rs potpisan je ugovor za jedan od najvećih vetroparkova u Srbiji koji će biti izgrađen na prostoru opštine Kovačica. Projektovano je 38 turbina čiji je ukupni kapacitet 104,5 MW čija izgradnja će koštati 189 miliona evra.

    Kako biz.rs prenosi vlasnik projekta je izraelska kompanija “Enlight Renewable Energies”  a 142 miliona evra za ovu investiciju biće finansirano iz paralelnih kredite Erste Group, Bank AG, Erste banke Srbija i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

     

    Biz.rs navodi i da će vetropark u Kovačici kada proradi “smanjiti godišnju emisiju ugljen dioksida u Srbiji za 247.000 tona”.

    Kako javlja portl biz.rs potpisan je ugovor za jedan od najvećih vetroparkova u Srbiji koji će biti izgrađen na prostoru opštine Kovačica. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

    VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

    Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]