Samostalni sindikati Srbije Foto: Samostalni sindikati Srbije
Ekonomija

Sindikati traže neradnu nedelju i praznike

Izvor: 
Beta Sre, 23/03/2016 - 09:09

Autor: Beta

Samostalni sindikat trgovine Srbije zatražio je, u utorak 22. marta,  od Vlade Srbije da nedelja i državni praznici budu neradni dani za trgovce jer taj posao nije od javnog značaja i ne zahteva da se radi bez prekida.  

"U trgovini je zaposleno više od 80 odsto žena koje rade za 200 evra mesečno i ne mogu da nedelju provode sa svojom decom i porodicom", rekao je na konferenciji za novinare predsednik sindikata trgovine Radoslav Topalović.  

 

On je istakao da su neosnovane procene poslodavaca da će biti manji promet u radnjama ako nedelja i državni praznici budu neradni dani, jer smatra da će se kupci u istom obimu snabdevati radnim danima.

Mnistar trgovine Srbije Rasim Ljajić nedavno je povodom zahteva sindikata da nedelja i državni praznici budu neradni dani za trgovce rekao da se država neće svrstavati ni na jednu stranu.

Najnovije vesti

Sport
Dinamo Pančevo

„Dinamo 1945" napunio mrežu „Doline"

Fudbaleri „Dinama 1945" posle bagog pada forme vratili su se na pobednički kolosek, ali su se vratili i u golgetersku formu, pa ponovo „rešetaju" protivnčke mreže. Ovog vikenda, u 11. kolu