• SRBIJA: Od 1. januara prijavljivanje isplate lične zarade samo APR-u

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Preduzetnici u Srbiji od 1. januara 2017, više neće morati da prijavljuju isplatu lične zarade Poreskoj upravi, već samo Agenciji za privredne registre. čime se procedura za početak poslovanja preduzetnika dodatno skraćuje, saopštila je u petak, 30. decembra APR.

    Prilikom registracije osnivanja, preduzetnici koji se odluče za isplatu lične zarade, kao osnov oporezivanja, moći će da unesu podatak o isplati u Jedinstvenu registracionu prijavu osnivanja pravnih lica i drugih subjekata registracije u jedinstveni registar poreskih obveznika.

    APR je u saopštenju objasnio da će taj podatak elektronski proslediti Poreskoj upravi preko jednošalterskog sistema registracije, „pa preduzetnici više neće morati posebno da obaveštavaju Poresku upravu o isplati lične zarade“.

    Uvođenjem ove novine, procedura za početak poslovanja preduzetnika se dodatno skraćuje „i prema broju koraka i prema broju dokumenata“, koje je neophodno dostaviti državnim organima u postupku pokretanja poslovanja, navodi se u saopštenju.

    Unapređenje poslovnog okruženja za preduzetnike je ostvareno na osnovu dobre institucionalne saradnje i daljeg razvoja jednošalterskog sistema registracije, „zahvaljujući kojima se prikupljanje podataka za potrebe Poreske uprave vrši preko APR-a“.

    Preduzetnici u Srbiji od 1. januara 2017, više neće morati da prijavljuju isplatu lične zarade Poreskoj upravi, već samo Agenciji za privredne registre.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

    VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

    Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]