• Srbijagas – vlasnik tri kompanije u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Srbijagas, republičko javno preduzeće iz Novog Sada ima osam firmi u potpunom ili većinskom vlasništvu u Srbiji, a uskoro će postati i vlasnik “Bijeljina-gasa” u Republici Srpskoj, odnosno Bosni i Hercegovini.

    Od toga nacionalna gasna kompanija ima tri firme u Pančevu: “Prirodni gas” doo, HIP Azotara doo i Specijalna luka doo. Azotara je od septembra prošle godine u stečaju a Srbijagas je vlasnik 85,06 udela u toj kompaniji.

    Specijalna luka, nekadašnja Azotarina luka na azotarskom kanalu, u potpunom je vlasništvu Srbijagasa sa 100 udela, a puno vlasništvo Srbijagas ima i u firmi Prirodni gas iz Pančeva koja je svojevremeno pre više godina osnovana za gasifikaciju Pančeva.

    Do vlasništva u Azotari i Specijalne luke – Srbijagas je došao posle desetak godina upravljana Azotarom koja se našla u problemima posle raskida privatizacije a država joj je Srbijagas dodelila kao svojvrsnog staraoca.  Azotara je sada u stečaju, a pored 85 odsto vlasništa Srbijagas je i najveći stečajni poverilac ove firme.

     

     

     

     

    Srbijagas, republičko javno preduzeće iz Novog Sada ima osam firmi u potpunom ili većinskom vlasništvu u Srbiji a uskoro će postati i vlasnik “Bijeljina-gasa” u Republici Srpskoj, odnosno Bosni i Hercegovini.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

    VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

    Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]

    PANČEVO: Od četvrtka suzbijanje larvi komaraca

    Društvo za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju EKO-SAN PLUS D.O.O. započeće tretman suzbijanja larvi komaraca na teritoriji grada Pančeva od četvrtka, 4. aprila. […]