Pčelar
Ekonomija

STARČEVO: Godina osrednja, pčelari odlični

Izvor: 
Dragan Vujačić Pet, 03/08/2018 - 09:29

Društvo pčelara Starčeva, koje broji više od 70 članova, organizovalo je u okviru Dana druženja izložbu pčelinjih proizvoda, koja je privukla veliki broj pčelara i meštana. Na manifestaciji su učestvovali i pčelari iz drugih sredina, a posebno interesovanje vladalo je za predavanja stručnjaka i pčelara, koja su održana posle izložbe.

-Ovakve manifestacije svakako su dobre za pčelarstvo. Inače, pčelarstvo je u usponu i broj pčelara i košnica se povećava u Srbiji što nas ohrabruje, - kaže Milutin Bata Petrović, potpredsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije.

-Situacija je slična u Banatu kada je reč o pčelarima. Starčevački pčelari održavaju ovu manifestaciju pokazujući da vredno rade i ostvaruju rezultate, - veli Radomir Vlačo, predsednik Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine.

-Manifestacija nam dosta znači, jer afirmišemo naš rad i pokazujemo meštanima šta i kako radimo, poručuju Kosta Aća i Pera Šic, pčelari iz Starčeva.

Ljubo Pejović, pčelar iz Mramorka govorio je pčelarima o značaju žute banatske matice, koja je sada gurnuta u drugi plan. Na izložbi pčelinjih proizvoda učestvovali su voćari iz sela i žene iz više mesta koje su se predstavile brojnim rukotvorinama.
MarketingNajnovije vesti