• Stari gubitak od 263 miliona ATP smanjuje za 3 miliona

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Pančevo, 16. avgust – Gradsko veće prihvatilo je finansijski izveštaj ATP-a za prošlu godinu i odluku o raspoređivanju dobiti. Godinu u kojoj je zabeležio ukupan prihod od 817 miliona, pri čemu 589 iz sopstvenih prihoda, a 223 miliona iz gradskog budžeta i 4 miliona iz pokrajinskog, ATP je završio sa pozitivnim finansijskim rezultatom. Dobit od nepuna 3 miliona biće iskorišćena za pokriće dugova iz ranijih godina koji su teški 263 miliona dinara.

    Nezavisni revizor prihvatio je izveštaj ATP-a uz rezerve po pitanju dugoročnih potraživanja vrednih gotovo 25 miliona dinara. Sporno je bilo potraživanje za stanove od 1,3 miliona, kao i učešće u kapitalu Utva avio industrije vredno 23 miliona i HIP Azotare od 14,3 miliona dinara. Revizor je upozorio i na vođenje većeg broja sudskih postupaka protiv ATP-a u ukupnom iznosu od 25 miliona, a za koje je ovo javno preduzeće rezervisalo 8 miliona dinara.

    O finansijskom izveštaju ATP-a raspravljaće Skupština Grada Pančeva.

     

     

     Gradsko veće prihvatilo je finansijski izveštaj ATP-a za prošlu godinu i odluku o raspoređivanju dobiti. Godinu u kojoj je zabeležio ukupan prihod od 817 miliona, pri čemu 589 iz sopstvenih prihoda, a 223 miliona iz gradskog budžeta i 4 miliona iz pokrajinskog, ATP je završio sa pozitivnim finansijskim rezultatom. Dobit od nepuna 3 miliona biće iskorišćena za pokriće dugova iz ranijih godina koji su teški 263 miliona dinara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija