Ekonomija

Stručno usavršavanje za mlade

Pančevo, Uto, 22/09/2015 - 13:48

Petnaest mladih nezaposlenih osoba starosti do 30 godina dobiće priliku da se stručno usavršava u pančevačkim preduzećima. Oni su danas u Gradskoj upravi Pančeva potpisali ugovore sa poslodavcima na tri meseca, a na posao će krenuti od 1. oktobra. Projekat "Radnom praksom do novih radnih mesta u Južnom Banatu" sa više od 4 miliona dinara finansiralo je Ministarstvo sporta i omladine. Osim u Pančevu, sprovodi se i u opštinama Plandište i Kovačica. Mladi koji su tek završili školu moći će da steknu radno iskustvo, pokažu se u najboljem svetlu i eventualno na kraju dobiju stalno zaposlenje. Oni su prethodno imali praktičnu obuku u Regionalnom centru za društveno-ekonomski razvoj „Banat". Oblasti u kojima će se usavršavati su zanatstvo, privatno preduzetništvo i poljoprivreda.

Najnovije vesti

Društvo

Prognoza vremena za nedelju 23. oktobar

U Srbiji će ujutro po kotlinama i u nižim predelima biti mestimično magla, dok će tokom dana u većem delu zemlje biti malo do umereno oblačno i toplije, a u Timočkoj Krajini oblačno i hladnije

Sport

Odbojkašice „Dinama" bolje od „Zvezde"

Odbojkašice „Dinama" zabeležile su drugu pobedu u sezonu, pošto su pred svojim navijačima u izuzetno uzbudljivom meču drugog kola savladale ekipu „Crvene zvezde" rezultatom 3:2 (12:25; 25: