• Sve manje nezaposlenih u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Broj nezaposlenih u Pančevu u prvoj polovini 2019. godine iznosio je 7.469 što je za 791 manje u odnosu na prethodnu godinu, navodi se u Mapi Registra mera i podsticaja regionalnog razvoja sa podacima za prvih šest meseci tekuće godine, koji je nedavno objavila Agencija za privredne registre. Podaci govore da se broj nezaposlenih konstantno smanjuje od 2016. godine kada je na Birou rada bilo registrovno 10.423 lica koja su tražila posao. Među nezaposlenim Pančevcima najviše je nekvalifikovanih 2.268, odmah zatim onih koji imaju srednju stručnu spremu 2.501, a najmanje nezaposlenih naših sugrađana su visokokvalifikovani, njih 44.

    U istom dokumentu navodi se procena da Pančevo ima 119.960 stanovnika, što je za oko oko tri i po hiljade manje u odnosu na podatak prema poslednjem popisu stanovništva.

    Prema stepenu razvijenosti Pančevo je svrstano u I kategoriju, što znači da je iznad republičkog proseka.

    Broj nezaposlenih u Pančevu u prvoj polovini 2019. godine iznosio je 7.469 što je za 791 manje u odnosu na prethodnu godinu, navodi se u Mapi Registra mera i podsticaja regionalnog razvoja sa podacima za prvih šest meseci tekuće godine, koji je nedavno objavila Agencija za privredne registre. Podaci govore da se broj nezaposlenih konstantno smanjuje od 2016. godine kada je na Birou rada bilo registrovno 10.423 lica koja su tražila posao. Među nezaposlenim Pančevcima najviše je nekvalifikovanih 2.268, odmah zatim onih koji imaju srednju stručnu spremu 2.501, a najmanje nezaposlenih naših sugrađana su visokokvalifikovani, njih 44.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

    VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

    Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]