• U Pančevu 90 odsto mikro preduzeća – najača privredna grana trgovina i popravka automobila

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Državna Agencija za privredne registre raspolaže podacima da tokom prošle godine u Pančevu bilo 1910 aktivnih privrednih društava i 4850 preduzetničkih radnji. Iste godine ugašeno je 13 privrednih društava i 239 preduzetnika, a novoosnovano 62 privredna društva i 308 preduzetničkih radnji. Prema podacima državne statistike iz 2017. godine u Pančevu živi 123 hiljade stanovnika.

    APR navodi da  90 odsto preduzeća registrovanih na teritoriji grada Pančeva u klasi mikro preduzeća u privatnom vlasništvu. Nadalje 7,7 odsto je malih preduzeća, 1,5 odsto su srednje veličine a 0,8 odsto su velika preduzeća.

    Gotovo 40 odsto preduzeća na teritoriji grada Pančeva posluje u trgovini na veliko i malo, odnosno popravlja motorna vozila. U prerađivačkoj industriji je nešto više od 18 odsto privrednih subjekata a na stručne, naučne, tehničke i inovacione delatnosti otpada 10 odsto preduzeća. U oblasti građevinarstva je 8 odsto privrednih subjekata.

    Državna Agencija za privredne registre raspolaže podacima da tokom prošle godine u Pančevu bilo 1910 aktivnih privrednih društava i 4850 preduzetničkih radnji.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija