• UTVAŠI U ŠTRAJKU: Traže junske plate

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pančevo, 18.avgust – Zbog neisplaćenih junskih zarada, zaposleni u „Utva avioindustriji” stupili su u štrajk.

    “Štrajkujemo od utorka. Pomaka ima i očekujemo do kraja nedelje prvi deo junske plate. Ako tako bude vratićemo se na posao ali ako drugi deo junske zarade ne bude isplaćen do kraja sledeće nedelje ponovo ćemo obustaviti rad” – izjavio je predsednik Samostalnog sindikata “Utva avioindustrije” Slobodan Kostić.

    Utvaši, njih oko 240, majsku platu primili su 5. jula i od tada isplata nije bilo. Slobodan Kostić naglašava i lošu poslovnu situaciju u kojoj se Utva ove godine našla.

    „Od 2008. godine ovo nam je prva godina u kojoj nijedan krupniji ugovor nije potpisan. Godina sa najviše obećanja a najmanje realizacije. Radimo nešto sitno, uglavnom radionica. Strateški partner državni Jugoimport SDPR ne uspeva da nas preuzme, a u međuvremenu mi ostajemo bez poslova koji su nam već bili ponuđeni” – objašnjava Kostić.

    Situacija u Utvi, smatra Kostić, rezultat je smene ministra odbrane Gašića, a zatim vanrednih izbora i dužeg perioda za formiranje nove Vlade Srbije.

    „Očigledno rešenje za opstanak Utve, partnerstvo sa Jugoimportom, u ovom periodu je zaustavljeno. Očekujemo da posle nedavnog formiranja Vlade Srbije taj proces bude ubrzan” – očekuje Kostić.

    Inače, Utva avioindustrija je firma u kojoj se još uvek čeka na realizaciju socijalnog programa iz republičkih fondova.

    „Mi smo jedina takva firma u Srbiji. Na socijalni program čeka 22 kolega. U međuvremenu ljudi odlaze, neki i umiru. Nedavno je umro kolega nedočekavši otpremninu za koju se prijavio” – zaključuje Slobodan Kostić.  

    Pročitajte još:

    SAMOSTALNI SINDIKAT UTVE AI: Sadašnje stanje fabrike je nepodnošljivo i na ivici totalne propasti

    Utvaši, njih oko 240, majsku platu primili su 5. jula i od tada isplata nije bilo. Slobodan Kostić naglašava i lošu poslovnu situaciju u kojoj se Utva ove godine našla.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

    VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

    Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]