• „Utvu” ukočili „Pjađo”, Iračani, neizvesnost…

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Autor: Lj. Malešević

    Izvor: Dnevnik

    – Radnici pančavačke fabrike „Utva avio-industrija” dobili su ovih dana decembarsku platu, a kada će dobiti januarsku još uvek se ne zna – kaže za „Dnevnik” predsednik Sindikata metalaca Vojvodine i prvi sindikalac te fabrike Slobodan Kostić. – Muke 250 zaposlenih nastale su zbog toga što italijanska kompanija „Pjađo”, koja je u vlasništvu „Mubadale”, nije platila „Utvi” urađeni posao vredan 200.000 dolara.On dodaje da novac duguje i iračka kompanija za održavanje aviona „lasta” i helikoptera „Mi-17” za isporučene delove.

    – Postoji obećanje da će januarska plata biti isplaćena tokom meseca, a ako ne bude tako, radnici će morati obustaviti proizvodnju. Mi u ovom trenutku ne radimo punim kapacitetom, trenutno posla ima za 150 radnika na nekoliko sitnijih poslova, ali imamo najava da bi se za dva meseca kapacitet mogao popuniti i da svi imaju posla. Međutim, sada smo „ni na nebu, ni na zemlji” i zbog toga se i plašimo 31. maja, kada ističe zaštita. Ukoliko se do 31. maja ne reši šta će biti s nama, nas od 1. juna više neće biti – kaže Kostić.

    Celokupan tekst možete pročitati na sajtu „Dnevnika“.

    Radnici pančavačke fabrike „Utva avio-industrija” dobili su ovih dana decembarsku platu, a kada će dobiti januarsku još uvek se ne zna.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

    VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

    Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]