Ekonomija

Više cene cigareta

Pančevo, Pet, 03/07/2015 - 08:29

Akciza na cigarete u Srbiji se povećava svakih šest meseci, uz usklađivanje i sa cenama na malo u prethodnom periodu. Proizvođači cigareta će podići cene svojih proizvoda za 10 dinara po paklici tokom prvih osam dana jula, piše “Blic”. Paklica svakog brenda cigareta biće skuplja 10 dinara, bez obzira na trenutnu vrednost i cenu. Inače, od 1. jula važi nova, viša akciza na cigarete. Ona se, po zakonu iz vremena kada je Srbija privatizovala svoje fabrike duvana, povećava svakih šest meseci, uz usklađivanje i sa cenama na malo u prethodnom periodu. Cilj je da se do 2020. godine iznos akciza uskladi s evropskim.

Najnovije vesti

Sport
Tamiš Pančevo - Mladost Zemun košarka KLS

Težak poraz „Tamiša" u Beogradu

Jedan od favorita za najviši plasman u Košarkaškoj ligi Srbije, ekipa beogradskog „Dinamika", u trećem kolu prvenstva ubedljivo je slavila protiv „Tamiša" rezultatom 78:55 (18:15; 21:19; 21:7; 18:

Sport

„Želji" bod u Sremskoj Mitrovici

Fudbaleri pančevačkog „Železničara" osvojili su bod u 11. kolu Srpske lige grupe „Vojvodina", pošto je duel sa ekipom „Radničkog" u Sremskoj MItrovici završen bez golova. Posle kiksa na svom