Živaljević
Hronika

15 prijava za lažne dojave o bombama!

Pančevo, Sub, 08/10/2016 - 01:59
Mirjana Marić Veličković

U toku školske 2015/2016 godine na broj dežurne službe 192, kao i na telefone osnovnih i srednjih škola primljeno je 73 poziva koji su se odnosili na postavljena minsko-eksplozivna sredstva u pančevačkim prosvetnim ustanovama. Veći deo slučajeva je rasvetljen.

Prema rečima načelnika odeljenja policije, Darka Živaljevića, najviše je bila oštećena Gimnazija, zatim Elektrotehnička škola, Mašinska, i druge. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Policijske uprave Pančevo podnelo je 15 krivičnih prijava za krivično delo izazivanja panike i nereda kojima je obuhvaćeno jedanaest lica. Samo u jednom slučaju je bilo u pitanju maloletno lice. 

Kada dođe do situacija narušavanja bezbednosti učenika, u konkretnom slučaju prijavljivanja eksplozivnih sredstava, dužnost policije je da proveri situaciju kako ne bi došlo do ugrožavanja života ljudi i imovine. Provere se vrše vizuelnim putem i tehničkim sredstvima, da bi se utvrdilo da li ima eksploziva ili ne. Do sada nije pronađena nijedna bomba, niti bilo kakvo eksplozivno sredstvo. 

Apelujemo na sve one koji smatraju da je ovakav potez način da se skrene pažnja, ili reše neki školski problemi, da se ne igraju sa takvim stvarima. Osim što intervencije sprečavaju da se nastavni program realizuje, za ovakvu aktivnost je potrebno da pokrene jedan državni aparat i uradi neke stvari, za vreme kada bi trebalo radi nešto sasvim drugo – prevenciju. Najnovije vesti

Društvo
Flaširana voda

HAVARIJA: Deo Omoljice bez vode

Zbog havarije na vodovodnoj mreži danas su bez ostale Rađevska, Zadružna i deo Ponjavičke ulice u naseljenom mestu Omoljica, saopštileo je JKP „Vodovod i kanalizacija".

 
Društvo

Krpelja ima i u Pančevu

Medijima se nedavmo pronela vest da je u Srbiji najezda krpelja. Ovim povodom obratili smo se dr Miroslavu Tepšiću, načelniku pančevačke Službe hitne medicinske pomoći i pitali ga da li ova služba

Hronika

Pančevac prerezao sebi vrat u Zabeli

Osuđenik A. S. (40) iz Pančeva, koji je izdržavao kaznu u Kazneno-popravnom zavodu „Zabela” u Požarevcu, izvršio je samoubistvo metalnim poklopcem prvog dana po dolasku na robiju za razbojništvo

Ekonomija

Iz Pančeva krila za Ameriku

Američka kompanija Stavatti Aerospace i Jugoimport-SDPR, sklopili su ugovor za razvoj i proizvodnju novog jednomotornog aviona namenjenog za civilno tržište. 

Kultura

Rok kamp za devojčice gostuje u Pančevu

U četvrtak, 22. juna od 18 časova u Domu omladine u Pančevu naši sugrađani imaće priliku da čuju više o Rok kampu za devojčice, koji se prvi put održava u ovom regionu krajem avgusta.