Branko Jocic printscreen
Hronika

Branko Jocić osuđen na 5 godina zatvora

Pančevo, Pet, 10/05/2019 - 12:16
Vladimir Đoković


Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na pet godina zatvora nekadašnjeg direktora JP "Puteva Srbije" Branka Jocića povodom optužbi da je sa saradnicima zloupotrebio sredstva dobijena od Evropske banke za saniranje klizišta u Srbiji tokom 2006, 2007. i 2008. godine, prenosi Radio televizija Vojvodine.

 

Jociću je takođe privremno oduzet stan u Loznici, a izrečena mu je i mera zabrane obavljanja javne funkcije u roku od tri godine.
Ista kazna od pet godina je nakon višegodišnjeg suđenja izrečena i vlasniku privatnog preduzeća "Rotijer" Draganu Pavloviću, dok je bivši direktor JP "Put Loznica" i Jocićev savetnik u "Putevima Srbije" Predrag Todosić osuđen na dve godine zatvora, a na tri godine zatvora osuđen je Milan Josipović, navodi RTV.
 

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo za organizovani kriminal i odbrana imaju pravo žalbe, objavio je RTV i naveo da.

 

je osuđene "optužnica teretila da su prilikom ugovaranja radova na sanaciji klizišta na području opština Krupanj i Loznica zloupotrebili sredstva dobijena od Evropske banke, neosnovano isplaćujući oko 43 miliona dinara privatnom preduzeću "Rotijer", za radove koje ono nije obavilo na sanaciji klizišta.

 

Na ime toga preduzeće "Rotijer" je Branku Jociću, odnosno njegovoj majci poklonilo stan u Loznici, površine 63 kvadratna metra u vrednosti od oko 2,5 miliona dinara, objavio je RTV.
 
 
Jocić i ostali uhapšeni su u martu 2011. godine po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da su izvršili krivična dela davanja i primanja mita, zloupotreba službenog položaja i pranje novca.
 

On i još 15 optuženih imaju još jedan postupak koji se vodi pred Specijalnim sudom po drugoj optužnici za zloupotrebe u preduzeću "Putevi Srbije", prenosi RTV.

 
MarketingNajnovije vesti