• Hapšenje: Prevara prilikom izgradnje dela bolnice u Beloj Crkvi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Policija je u nastavku akcije na otkrivanju zloupotreba u Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine uhapsila četiri osobe zbog sumnje da su oštetili taj Fond za 24.195.785 dinara, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova, a preneo Tanjug.

    Uhapšeni su bivše odgovorno lice Fonda za kapitalna ulaganja M.M. (60) kao i odgovorno lice Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ iz Bele Crkve L. L. (53), navodi se u saopštenju. 

    Po nalogu, Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapšeni su i odgovorno lice Samostalne zanatske radnje „Rad“ B.B. (57) i odgovorno lice agencije „Kengur“ V.M. (52), dodao je MUP.

    Oni se terete da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica i prevara. 

    MUP je naveo i da će krivična prijava u redovnom postupku, biti podneta i protiv R.M. (53) i Lj.B. (47).

    „Postoje osnovi sumnje da su, prilikom izgradnje objekta za potrebe bolnice „Dr Budislav Babić“, od novembra 2008. do novembra 2009. , osumnjičeni nezakonito izvršili izbor agencije „Kengur“ za obavljanje nadzora nad radovima koje je izvodila firma Rad“, a za koje je utvrđeno da nisu izvedeni u obimu koji je naznačen u privremenim situacijama“. navodi MUP.

    Dodaje se i da su „u privremenim situacijama, osumnjičeni unosili radove koji još nisu izvedeni od strane izvođača, što su, kao verodostojno, overavali nadzorni organ agencija „Kengur“, predstavnik bolnice i predstavnik Fonda za kapitalna ulaganja“.

    „Po tom osnovu, na ime neizvršenih radova izvođaču – Samostalnoj zanatskoj radnji Rad, za obavljene poslove više je plaćeno 16.695.785 dinara“, precizira se u saopštenju.

    Utvrđeno je „da predviđeni radovi do danas nisu okončani, a da pritom prijavljena lica u Fondu i bolnici nisu aktivirala bankarsku garanciju na iznos od 7.500.000 dinara, već su je zamenili menicama SZR Rad, koje su nenaplative usled blokade računa te radnje“.

    „Na taj način osumnjičeni su oštetili Fond za 24.195.785 dinara i pribavili protivpravnu imovinsku korist radnji Rad“, navodi se u saopštenju.

    Tanjug

    Uhapšeni su bivše odgovorno lice Fonda za kapitalna ulaganja M.M. (60) kao i odgovorno lice Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ iz Bele Crkve L. L. (53), navodi se u saopštenju. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]