• Ministarka pravde svečano otvorila novu zgradu Prekršajnog suda u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Dve nedelje pošto je Prekršajni sud u Pančevu počeo sa radom u novoj zgradi ovaj objekat svečano je otvoreno. Priliku da otvori objekat imala je Nela Kuburović, ministarka pravde u republičkoj vladi.

    Prilikom otvaranje čulo se da ministarstvo pravde u kontinuitetu radi na poboljšanju inftrastrukture. Pa su za godinu dana izgrađeni nove zgrade za prekršajne sudova u Požarevcu, Užicu i sada Pančevu, a  rekonstruisana je zgrada osnovnog i prekršajnog  suda u Lazarevcu.

    Ministarka je navela da je nova zgrada u Pančevu koštala  blizu 96 miliona dinara, da je finansirana potpuno iz budžeta. A imalo je i odakle jer je samo u 2017. prekršajni sud u Pančevu od naplate novčanih kazni i troškova, u budžet doneo preko 90 miliona dinara.

    Posle više decenija provedenih u neadekvatnom prostoru stambene zgrade sada je Prekršajni sud u Pančevu u zgradi od 1.000 m2 u kojoj je 14 sudnica.

     

    “Verujem da će prekršajni sud u pančevu opravdati ono što je ministarstvo uradilo poboljšanjem inftrastrukturnih uslova” – ocenila je ministarka pravde Nela Kuburović.

    Predsednica Prekršajnog suda Ljiljana Košutić navela da je da sud i do sada imao dobre rezultate. Iako u malo prostoru i radeći u dve smene, procenat izvršenja norme suda bio je 168 posto, a u postupku izvršenja 70 odsto. Kako je navela predsednica prošle godine u radu je bilo 23.000 predmeta, a tome treba dodati još 12.000 predmeta izvršenja. Godišnji priliv je bio 12.000 predmeta a urađeno je 12.500 predmeta, navela i predsednica i konstatovala da je “savladan priliv predmeta”.

    “Ja se nadam i verujem da će sud u novim uslovima rada ostvarivati još bolje rezultate. Novi prostor je afirmacija suda i podizanje ugleda sudija za prekršaje na viši nivo. “ – najavila je Ljiljana Košutić.

    Nova adresa Prekršajnog suda je u ulici Stevana Šupljikca BB, a zgrada je uz samo dvorište osnovne škole Isidora Sekulić.

    Dve nedelje pošto je Prekršajni sud u Pančevu počeo sa radom u novoj zgradi ovaj objekat svečano je otvoreno. Priliku da otvori objekat imala je Nela Kuburović, ministarka pravde u republičkoj vladi.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: Hapšenje zbog pokušaja ubistva

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa policijom u Jagodini, uhapsili su Đ. P. (1999) iz Ćuprije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo […]

    PANČEVO: Podignuta optužnica zbog silovanja maloletnice

    Više javno tužilaštvo u Pančevu je 19. marta 2024. godine Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog D.R. (rođen 1984. godine) sa prebivalištem u Knjaževcu, zbog postojanja […]