• PANČEVO: Bivšem predsedniku opštine Alibunar Apelacioni sud preinačio presudu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Apelacioni sud u Beogradu je, nakon održanog pretresa, dana 8. februara 2019. godine doneo presudu kojom je preinačio drugostepenu presudu i okrivljenog Danijela Kišmartona zbog izvršenja produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju 5 godina i 6 meseci, objavljeno je na službenoj internet stranici tog suda.

    Kako je objašnjeno u ovu kaznu Kišmartonu je uračunata i ranije izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 3 godine pravnosnažnom presudom. Oštećena opština Alibunar je radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućena na parnični postupak. U preostalom, nepreinačenom, delu drugostepena presuda je potvrđena.

    Apelacioni sud je nekadašnjeg predsednika opštine Alibunar Danijela Kišmartona oglasio krivim jer je od oktobra 2011. Godine u svojstvu službenog lica, kao predsednik opštine Alibunar iskorišćavanjem svog službenog položaja tokom raspodele novca za pomoć izbeglim I raseljenim licima pribavio sebi i drugim fizičkim i pravnim licima protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 1.500.000 dinara.

    Presudom je Kišmarton oglašen krivim I zato što je  2011. godine, u Alibunaru i Vladimirovcu, iskorišćavanjem službenog položaja i prekoračenjem granica svojih službenih ovlašćenja, kao predsednik opštine Alibunar,  pribavio sebi imovinsku korist u iznosu od 214.444,oo dinara, tako što je u ime opštine Alibunar organizovao izvođenje radova na rekonstrukciji i adaptaciji poslovnog prostora u Vladimirovcu.

    Apelacioni sud u Beogradu je, nakon održanog pretresa, dana 8. februara 2019. godine doneo presudu kojom je preinačio drugostepenu presudu i okrivljenog Danijela Kišmartona zbog izvršenja produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju 5 godina i 6 meseci, objavljeno je na službenoj internet stranici tog suda.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]