Hronika

PANČEVO: Inspekcija rada zabranila rolerkoster u luna parku

Pančevo, Pet, 09/06/2017 - 15:12
Vladimir Đoković

U Pančevu se danas i sutra održavaju Dani Vajferta a već sledećeg vikenda je Internacionalni karneval. Tradicionalno pored Tamiša je u vreme oko ovih manifestacija postavljen oveći luna park.

Posle uznemirujućih fotografija gde se vidi da je konstrukcija rolerkostera oslonjena na klocne koje su se prvo pojavile na fejsbuku inspektori rada zabranili su rad rolekostera.

- Inspektori su izašli na teren izvršili nadzor i utvrdili da rolerkoster nije postavljen kako treba. U vreme nadzora nije bilo atesta iako je vlasnik tvrdio da je kontrole bilo. Inspektori su izrekli zabranu korišćenja. Dogovoreno je da vlasnik tokom dana dostavi atest koji izdaje ovlašćeno pravno lice sa licencom. Inspekcije rade do 16 sati. A dogovorena je saradnja sa gradskim službama koje će večeras biti na terenu da obaveste o stanju na terenu. Ako bude potrebe da uputimo dodatnu kontrolu, izjavila je oko 15 sati u petak načelnica Južnobanatskog okruga Danijela Lončar. 

 

rolerkoster.jpg


Najnovije vesti

Srbija

Prosvetni radnici u štrajku 1. septembra?

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije najavila je da će 1. septembra biti održan jednodnevni štrajk. U školama gde su članovi ove sindikalne centrale časovi bi, prema najavi, trebalo da traju