• PANČEVO: Izvaljena prangija u gradskom parku

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Građani Pančeva jutros su bili svedoci neobične scene. Čuvena prangija, kojom su se nekada davno najavljivali dolasci brodova u pančevačku luku, a koja se već više od 40 godina nalazi u gradskom parku je van svog ležišta – prevrnuta.

    Pokušali smo da saznamo ko je odgovoran za ovo nedelo, ali odgovora, za sada, nema.

    Glavni čovek pančevačkih inspekcija, Boban Đurđev, rekao nam je da je ovo inspekciji prijavljeno i da oni čine sve da do kraja dana prangija bude vraćena na svoje mesto.

    Po podacima do kojih smo došli, prangija je u gradski park premeštena osamdesetih godina prošlog veka, u vreme kada je predsednik opštine bio Vita Sudarski. Prema priči, prangiju su hteli iz pristaništa da bace u staro gvožđe, ali je tadašnji predsednik opštine znao za istorijsku vrednost ovog komada metala i naložio da se ona premesti ispred Muzeja.
     

    Građani Pančeva jutros su bili svedoci neobične scene. Čuvena prangija, kojom su se najavljivali dolasci brodova u pančevačku luku, a koja se već više od 40 godina nalazi u gradskom parku je van svog ležišta – prevrnuta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: Hapšenje zbog pokušaja ubistva

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa policijom u Jagodini, uhapsili su Đ. P. (1999) iz Ćuprije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo […]

    PANČEVO: Podignuta optužnica zbog silovanja maloletnice

    Više javno tužilaštvo u Pančevu je 19. marta 2024. godine Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog D.R. (rođen 1984. godine) sa prebivalištem u Knjaževcu, zbog postojanja […]